Getty Images
budućnost je danas

U potrazi ste za modnim savjetnikom? Facebook donosi rješenje

Facebook više nije društvena mreža koja služi isključivo za komuniciranje s poznanicima - već nam žele olakšati život na razne načine. Ekipa popularne društvene mreže sada nam želi poboljšati modno znanje i osobni stil.

Društvena platforma osmišljava novi servis zamišljen kao osobni stilski savjetnik. Pomoću umjetne inteligencije, sustav će vas savjetovati prilikom kombiniranja modnih kombinacija, davati vam prijedloge i pomoći kako bi izgledali što "modernije".

Sustav za sada dolazi pod imenom Fashion +++, identificira odjeću i nudi bolje alternative, savjetuje što biste trebali dodati ili maknuti iz outfita, a čak obraća pažnju i na sitne detalje pa će vam reći trebate li staviti košulju u hlače ili potfrknuti rukave za bolji izgled. Jedna od pozitivnih strana ove aplikacije je i modna održivost na koju se obratila pažnja - u suštini vas savjetuje kako odjeću koju već posjedujete učiniti modernijom i kako je nositi na trendi način, umjesto da kupujete nove stvari.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 21: Leonie Hanne attends the Ermanno Scervino show at Milan Fashion Week Spring Summer 2020 on September 21, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Edward Berthelot/Getty Images for Ermanno Scervino)
Getty Images for Ermanno Scervin

Ako vam se sviđa online udvaranje, Facebook Dating je vani! Evo po čemu se razlikuje od popularnog Tindera

"Sustav se koristi klasifikatorom koji se temelji na stotinama objavljenih fotografija koje su označene kao 'stajliš'", navode iz Facebooka. Aplikacija će moći prepoznavati teksture, boje, siluete i uzorke te će na taj način savjetovati svakog korisnika.

Nakon digitalnih modela za modne kuće Balmain i Ellesse ili Tommy Hilfiger jakni koje mogu napuniti mobitel, spoj tehnologije i mode sve manje postaje neobičan, a sve više se nameće kao sasvim normalna pojava. Najavljeni Facebook projekt osobnog stilista tako se čini kao nešto što smo mogli očekivati u budućnosti - a to je sada, odnosno iduće godine kada su najavili da će njihov stilist biti dostupan.

Linker
16. travanj 2024 11:34