/ Profimedia, Alamy
APLIKACIJA KAO VREMEPLOV

Put u prošlost pomoću - Instagrama

Uz to što možete pratiti fotografske pokušaje svojih prijatelja, život celebrityja na njihovim službenim profilima, Instagram vam pruža još jednu zanimljivu mogućnost, a to je – put u prošlost.

Filteri na Istagramu su standard, svi se njima vole zabavljati i pomoću njih fotografija stara trideset sekundi u času može izgledati kao da je snimljena prije trideset godina, ali od takvih fotografija su često zanimljivije one koje su doista snimljene prije trideset, četrdeset ili više godina. Srećom, Instagram obiluje i takvima i to pogotovo na profilima koji odaju počast glumicama koje su u svoje doba suvereno vladale Holywoodom.

Audrey with Assam of Assam on the street in Rome, 1964. | #AudreyHepburn #AssamOfAssam

A photo posted by Audrey Hepburn (@ms_audreyhepburn) on Aug 2, 2016 at 2:47am PDT

No, nisu tu samo glumice, postoje i profili koji se prisjećaju i drugih ikona stila bez obzira na njihovu profesiju, a među popularnijima su, posve razumljivo, oni koji su za života bili popularni kao što su John F. Kennedy i princeza Diana. I nije tu riječ samo o nostalgiji, takvi su profili često i sjajan uvid u ono što je moda bila nekad i što je danas. Njima se inspiriraju slavni i poznati, Rihanna prati stranicu posvećenu Marilyn Monroe, a stranica o princezi Diani bila je tema ovomjesečnog Voguea.

24 February 1981: The Prince of Wales presents his future wife to the world’s media at Buckingham Palace. When Lady Diana told her family of Prince Charles’s marriage proposal, her brother Viscount Charles Spencer said: “She looked absolutely blissful and was beaming away. I just remember her as really ecstatic.” ■ 24 فبراير 1981: أمير ويلز يقدم عروسه وأميرة ويلز المقبلة للصحفيين وممثلي وسائل اﻹعلام الذين قدموا للقائهما في قصر باكينغهام. يتذكر الفيكونت تشارلز سبنسر حال شقيقته عندما أبلغت العائلة بنبأ طلب ولي العهد البريطاني الزواج بها قائلا: “كانت أختي سعيدة جدا وبدت ابتسامتها جميلة ووجهها مشع من الفرح. أتذكر بأنها شعرت بالذهول. لم نصدق ذلك.” ■ #princessdianaforever #humanitarian #princessofwales #princessdiana #gb #hertruestory #kensingtonpalace #uk #thebritishroyalfamily #theroyalfamily #thebritishmonarchy #queenofhearts #instagood #instaroyal #instalike #di #fashionicon #peoplesprincess #style #glamorous #icon #foreveryoung #uk #الأميرة_ديانا #أميرة_ويلز #أميرة_القلوب #الأميرة_ديانا_لﻷبد #بريطانيا A photo posted by Princess Diana Forever (@princess.diana.forever) on Aug 7, 2016 at 9:13am PDT

Također, možete pronaći brojne stranice posvećene nekada popularnim televizijskim emisijama, filmovima ili časopisima, a koliko je danas nostalgija u trendu govori nam i fantastičan uspjeh serije “Stranger Things“ koja je čitava izgrađena na estetici osamdesetih.

Top 5 favorite Fran outfit. Red turtleneck + Moschino checkered skirt ❤️

A photo posted by Fran Fine Fashion (@whatfranwore) on Aug 3, 2016 at 6:38am PDT

Živjeti u prošlosti nije mudro, ali nema ništa loše u uživanju i inspiriranju njezinim modnim i kulturološkim aspektima, a prema nekim znanstvenim istraživanjima nostalgija može biti i korisna jer zbog nje možemo optimističnije sagledavati budućnost. Instagram profili nekadašnjih zvijezda i ikona stila jedan su od najboljih primjera kako prošlost i sadašnjost mogu živjeti u mirnoj i ponekad vrlo uzbudljivoj simbiozi.

101k followers feeling!!! Thanks to all of my followers!!! ❤️❤️❤️ A photo posted by Fanpage (@janebirkindaily) on Aug 10, 2016 at 3:35am PDT

Linker
24. travanj 2024 01:28