Unsplash
NOVOSTI

Portreti kućnih ljubimaca bit će još bolji, a uveden je i Slofies - pogledajte što sve novi iPhone ima

Najvažniji dan za Apple bio je sinoć kad je CEO Tim Cook najavio sve novitete iz njihove radionice, među kojima su mnogi bili itekako očekivani, ali oni koji su mnoge oduševili su, između ostalih, opcija za portrete kućnih ljubimaca te Slofies koji su uključeni u novi model iPhonea.

iPhone 11

Kao i svake godine, stiže nam nova linija iPhonea gdje se uz dva skuplja modela našao i ona najjednostavnijeg naziva iPhone 11 koji će biti najpristupačniji cijenom, pa time većini i najzanimljiviji. Fokus je stavljen na kameru, a dodatne opcije koje su ponudili impresionirat će i one koji kameru aktivno koriste za stvaranje sadržaja, ali i "obične" korisnike. Stražnja strana ima sistem dvostruke kamere gdje je novost ultraširokokutna kamera koja hvata šire nego ikad - ima polje vida od 120 stupnjeva te se može koristiti i u videu.

FILE PHOTO: CEO Tim Cook presents the new iPhone 11 at an Apple event at their headquarters in Cupertino, California, U.S. September 10, 2019. REUTERS/Stephen Lam/File Photo
REUTERS

Uz to, ima opciju Quick Take koja omogućuje brzo prebacivanje s fotografiranja na snimanje, a napokon je stigao i Night Mode zahvaljujući kojem će se automatski uključiti osvjetljenje u loše osvijetljenim prostorima. Portrait Mode je također poboljšan s opcijom osvjetljenja, ali i novi feature koji će oduševiti sve vlasnike kućnih ljubimaca - pet portrait mode! S pbzirom na to da ima širokokutnu i ultraširokokutnu kameru, njih dvije poboljšavaju svaki portret, pa tako i onaj pseći ili mačji koje je teško uhvatiti bez da se vaš ljubimac miče. Portret će se moći urediti uz Portrait Lighting opciju, a i u novi će model bolje "prepoznavati" njuške nego što je to bilo do sada. Iako ste svoje kućne ljubimce mogli i do sada bez problema fotografirati, ovo je opcija koja olakšava i uljepšava njihove portrete pa je samo pitanje vrijedi li te cijene.

Uz sve to, i kamera za selfie je dobila poboljšanja pa tako hvata širi kut za grupne selfije, ali ima i opciju za slow motion video koju su nazvali Slofies (Slo Mo Selfies).

Što se tiče izgleda mobitela, jedna promjena koju su svi uočili je izostanak riječi iPhone sa stražnje strane, ispod prepoznatljivog loga. Novi model bit će dostupan u ljubičastoj, bijeloj, žutoj, zelenoj, crnoj i crvenoj boji s 6,1 inčnim ekranom. Za iPhone 11 trebat će izdvojiti 699 dolara, a Apple je predstavio i projekt "zamjene" pa ako vratite svoj stari model i kupite novi možete ga dobiti za 399 dolara.

iPhone 11 Pro

Za one koji trebaju još bolji mobitel, Apple je predstavio svoj prvi iPhone Pro s novim ekranom - Super Retina XDR, a novi model nazvan je najmoćnijim ikad. Taj model ima trostruku kameru pa bi trebao biti dobar izbor i za one koji se profesionalno bave fotografijom.

CEO Tim Cook presents the new iPhone 11 Pro at an Apple event at their headquarters in Cupertino, California, U.S. September 10, 2019. REUTERS/Stephen Lam     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS

Dolazi u crnoj, zlatnoj, bijeloj i "ponoćno zelenoj" boji te dvije dimenzije - kao 5,8-inčni te 6,5-inčni, koji je nazvan Pro Max. Trajanje baterije trebalo bi biti četiri sata dulje u odnosu na XS model, a dolazi s brzim punjačem u kompletu. Dodane su nove opcije za uređivanje i montiranje videa Deep Fusion u iOS 13. Ipak za njega treba izdvojiti 999 dolara, odnosno za njegovu veću verziju iPhone 11 Pro Max čak 1099 dolara.

Apple TV

Apple je napokon predstavio i Apple TV+, svoj streaming servis za koji se već neko vrijeme zna, ali nije bilo poznato koja će mu biti cijena. Publika je ostala oduševljena kada je objavljeno da će za njega trebati izdvojiti tek 4,99 dolara mjesečno, što je mnogo jeftinije od konkurencije. Prve serije bit će dostupne od 1. studenoga u više od 100 zemalja, a svakog mjeseca će se dodavati nove serije, među kojima su i "The Morning Show" u kojem glume Reese Witherspoon, Steve Carrell i Jennifer Aniston. Apple će dodatno promovirati svoj servis i s jednogodišnjom besplatnom pretplatom u slučaju kupnje iPhonea, Maca ili TV.

CEO Tim Cook speaks at an Apple event at their headquarters in Cupertino, California, U.S. September 10, 2019. REUTERS/Stephen Lam
REUTERS

Apple Watch

Uz nove iPhone, Apple je predstavio i novi Apple Watch koji ima "uvijek uključen zaslon" pa tako sada možete u svakom trenutku vidjeti koliko je sati i koliko ste koraka napravili, a dodan mu je i kompas, "prečica" za međunarodne hitne pozive , dok mu baterija, sa stalno uključenim zaslonom, traje 18 sati. Veći naglasak stavljaju na zdravlje, ali i na istraživanje tog područja. Početna cijena modela, bez SIM kartice, je 399 američkih dolara.

An Apple Watch Series 5 is seen on display in the demonstration area during a launch event at their headquarters in Cupertino, California, U.S. September 10, 2019. REUTERS/Stephen Lam
REUTERS

Linker
12. travanj 2024 15:59