/ iStock
UČENJE KROZ ZABAVU

Ovo je 5 najboljih besplatnih aplikacija za učenje stranih jezika

Mobilne aplikacije su postale neodvojivi dio naših života, koristimo ih svaki dan i često ih uzimamo zdravo za gotovo. Neke su strašno zabavne, druge su toliko praktične da ne znamo kako smo živjeli prije njih, a uz treće možemo učiti. Iz mora aplikacija za učenje stranog jezika izabrali smo pet besplatnih, najpopularnijih, onih uz koje ćete za čas progovoriti francuski kao da ste rođeni u Francuskoj.

Duolingo

Duolingo je uvijek među najbolje ocijenjenim aplikacijama za učenje jezika, a 2013. su je i Google Play Store i AppStore proglasili najboljom aplikacijom uopće. Aplikacija funkcionira kao igra u kojoj dobivate bodove za svaki točan odgovor, a postoji i valuta unutar igre, popularni Lingots s kojima kupujete dodatke unutar aplikacije.

Korisnici Duolinga uče jezik kroz ponavljanje, govorenje i konverzaciju. Lekcije postaju sve teže kako korisnik napreduje, a za razliku od mnogih drugih aplikacija Duolingo je manje orijentiran na gramatiku. Može se učiti samostalno i u timu, a aplikacija je toliko zabavna da lako možete postati ovisni o njoj. Kod učenja jezika to ne mora biti loša stvar.

Memrise

Aplikacija Memrise polazi od pretpostavke da je učenje kao uzgajanje biljaka. Prvo posadite nove informacije u vaš vrt, potom ih zalijevate i onda pratite kako rastu i postaju dio dugoročnog pamćenja. Aplikacija nudi sjajne maštovite funkcije za učenje koje uključuju mnemotehniku i slike koje mijenjaju oblike kao i kvizove uz koje ćete lakše učiti.

Postoje različiti moduli koji ovise o predznanju korisnika, a riječi možete pretraživati po nekoliko različitih funkcija kao što su, primjerice, najčešće korištene riječi u nekom jeziku. Aplikacije je također vrlo zabavna i adiktivna i uz nju ćete provoditi mnogo vremena i često joj se vraćati.

Busuu

Ono što razlikuje Busuu od ostalih aplikacija za učenje jezika jest zajednica korisnika koja je u stalnom porastu. Uz to što možete naučiti kako pisati i govoriti jedan od 12 ponuđenih jezika, ova aplikacija vas potiče da slušate i govorite strani jezik kroz interakciju s drugim korisnicima kojima je to materinji jezik.

Tu su također kvizovi, različite interaktivne lekcije koje vas dodatno motiviraju, a unutar aplikacije je integriran video-chat putem kojega možete komunicirati s ljudima kojima je jezik koji učite materinji. Jako korisno i vrlo zabavno.

MindSnacks

MindSnacks korisnicima pruža besplatan i zabavan način da se upoznaju sa stranim jezicima i kulturama. Njegovih jedanaest lekcija je dizajnirano kroz jednostavne igre koje pružaju zabavno i uzbudljivo iskustvo učenja.

Iako je prilagođen i za odrasle, svaka lekcija je postavljena kao zadatak iz početnice gdje korisnici moraju riješiti niz šarenih puzzli koje su usklađene s njihovim predznanjem. Ukratko: šareno, zanimljivo i vrlo, vrlo smisleno.

Google Translate

Iako nije aplikacija u užem smislu riječi, Google Translate može biti vrlo koristan alat za učenje jezika. Pomoću njega možete bilo što prevesti na 103 svjetska jezika, a dnevno ga koristi više od 200 milijuna ljudi.

Google Translate također verbalizira prijevod pa je odličan za one koji žele naučiti kako se čita i izgovara. Mane su to što morate biti online da biste ga koristili i svi prijevodi nisu uvijek najprecizniji.

Linker
18. travanj 2024 13:45