Getty Images
GOOGLE EARTH

Otputujte kamo vam srce želi - u svega par klikova!

Način na koji vidimo svijet više nikad neće biti isti zahvaljujući novoj mogućnosti servisa Google Earth.

Činjenica je da je i sam Google Earth, program koji omogućuje virtualni 3D prikaz Zemljine površine, vrlo impresivan, ali virtualni globus je sada dobio novo proširenje uz koje možemo putovati svijetom, a da uopće ne napustimo vlastiti dom.

Proširenje se zove Voyager, a uz njegovu pomoć možemo virtualno putovati na neke od najpoželjnijih svjetskih destinacija. Imamo priliku posjetiti slavne muzeje, obići znamenite zgrade koje su projektirali slavni arhitekti ili istražiti tridesetak svjetskih lokacija koje su pod zaštitom UNESCO-a.

Želite posjetiti Machu Picchu, a strah vas je letenja avionom? Ili biste rado pogledali sve zgrade koje je projektirala Zaha Hadid? Možda su vaš izbor rascvjetane trešnje u Japanu? Voyager odsad može biti vaš osobni turistički vodič.

"O Voyageru razmišljamo kao o platformi koja će ispričati priču. To smo radili i u prošlosti s klasičnim verzijama Google Eartha, ali sada smo željeli podići čitavu stvar na višu razinu, a to uključuje suradnju s partnerima u stvaranju prekrasnog, interaktivnog sadržaja" – izjavio je product menadžer Gopal Shah za Architectural Digest.

Linker
14. travanj 2024 12:02