Profimedia
RETRO IGRANJE

Odigrajte legendarnog Pac Mana na najmanjoj arkadi na svijetu

Koliko god to danas bilo teško povjerovati, računalne igre nekada nisu bile prisutne u svakom domu ili čak u svakom džepu, na pametnim telefonima i drugim gadgetima.

Prije nego što su konzole za kućno igranje postale popularne i napravile svojevrsnu revoluciju u svijetu virtualne zabave, jedini način da odigrate video igru bio je otići na neko mjesto u kojem su postojale arkadne video igre. One su se obično nalazile u zabavnim parkovima, kafićima ili prostorima specijalziranim za igre (video arkadama), funkcionirale su tako da ste morali umetnuti novčić ili žeton za koji biste dobili određeno vrijeme za igru ili određen broj života, a na tim se strojevima mogli igrati samo jednu igru. Strojevi su bili ogromni, otprilike veličine hladnjaka, a među najpopularnijim igrama su bili "Pac Man", "Donkey Kong" i "Space Invaders".

Getty Images

Sada se pojavio novi stroj kao hommage retro video igrama, jednako zapanjujućih dimenzija, ali zato što je – nevjerojatno sitan.

Mini-arkada koju je napravio Phillip Burgees uistinu je sjajna posveta povijesti igranja, genijalno dizajnirana, strašno kul i vrlo nepraktična, ali i suludo zabavna. Autor je podijelio i svoje iskustvo kreiranja ovog zadivljujućeg minijaturnog stroja pa ako vam tehnološke teme nisu strane, s čitavim se procesom možete upoznati ovdje.

Linker
25. travanj 2024 21:52