Green Prix

Najbolju zelenu kampanju u zemlji osmislio je Native Ad Studio Hanza Medije

U sklopu Greencajt festivala dodijeljene Nacionalne nagrade za okoliš 2022 – Green Prix koju je osvojio tim Native Ad Studio Hanza Medije za najbolju zelenu kampanju.

Native Ad Studio Hanza Medije osvojio nagradu za najbolju zelenu kampanju u Hrvatskoj, projekt ‘Smanji račune, upali Sunce‘ motivirao je čak 333 vlasnika kućanstava da investiraju u vlastitu solarnu elektranu, što je prepoznato i nagrađeno Nacionalna nagrada za okoliš 2022. - Green Prix koju dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u partnerstvu s Greencajtom, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Projekt 'Smanji račune, upali Sunce' Native Ad Studija Hanza Medije proglašen je najboljom zelenom kampanjom u Hrvatskoj, a timu kojeg predvodi Daria Marinović, voditeljica Native Ad Studija Hanza Medije u subotu je na svečanoj dodjeli u dvorani stare Tvornice žarulja TEŽ uručena Nacionalna nagrada za okoliš 2022. - Green Prix.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Velika konkurencija

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje u sklopu Greencajta, najvećeg regionalnog zelenog festivala koji se održava 3. do 5. lipnja. Za Green Prix nagradu moglo se prijaviti u samo šest kategorija – greenlider, zelena kampanja, zelena inovacija, lokalna i regionalna samouprava kao pokretači zelenih promjena, obrazovanje za klimatsku budućnost te dekarboniziraj zajednicu, a ove godine pristiglo je čak 118 prijava.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Green Prix je dodijeljen u šest kategorija od kojih je pet ocjenjivalo stručno Povjerenstvo, a u odabiru dobitnika nagrade Greenlider 2022. sudjelovala je sama publika.

Native Ad Studio Hanza Medije prepoznatljiv je po visokokvalitetnom sadržaju i najvišim novinarskim standardima. Stvara inovativna komunikacijska rješenja za klijente iz raznih industrija, a upravo kvaliteta i inovacija motiviraju njihova premium digitalna rješenja.

image

Dobitnici nagrada Green Prix

PRESS

Čitajte i: Najbolja svjetska antropologinja: ‘Ako ljudi uništavaju životinje, biljke i okoliš, uništavaju i sami sebe‘

Po odluci opće javnosti nagradu Greenlidera 2022. godine osvojio je Mario Romulić, hrvatski „wild life“ fotograf koji je tijekom pandemije započeo s radom na svom biodinamičkom imanju OPG Čudesna šuma gdje organizira radionice, izrađuje i uzgaja "Šume hrane“ u kojima se imitiraju prirodni bio-sustavi mlade šume spajajući koncept voćnjaka i vrta.

"Nadamo se da će ovakvi primjeri potaknuti ekološku svijest i ohrabriti kako širu javnost da svoje obrasce ponašanja u svakodnevnom životu tako i korporacije da svoje poslovanje usmjere ka zelenim vrijednostima. Svi nagrađeni i oni koji su se našli u izboru za Green Prix pokretači su zelenih promjena - oni su primjer kako putem određenih projekata napraviti velike korake u provedbi održivog razvoja i klimatskih ciljeva", kazao je Vinko Filipić, direktor Greencajt Festivala.

image

Vinko Filipić

PRESS
image
PRESS

Uz Native Ad Studio Hanza Medije, dobitnici su i: za najbolju zelenu inovaciju izabran je Ecolant - Ekološki lampion napravljen od negorivog papira. Nagrada u kategoriji lokalne i regionalne samouprave kao pokretači zelenih promjena pripala je gradu Varaždinu za projekt „Mapa solarnog potencijala“, dok je u kategoriji obrazovanje za klimatsku budućnost nagradu osvojila Srednja škola „Ivo Padovan“ Blato, za projekt Praksom do izvrsnosti, obnovljivi izvori energije – instalacija fotonaponske elektrane 10kwh. Pobjednik koji se najuspješnije iskazao u dekarbonizaciji zajednice je Valmar Riviera + E.ON Hrvatska.

image

Nevena Rendeli Vejzović i Davor Filipović

PRESS
image

Davor Filipović

PRESS

"Tranzicija, odnosno preobrazba prema drugačijim modelima upravljanja i djelovanja, drugačijim načinima proizvodnje i potrošnje, nije jednostavna i ne može se dogoditi preko noći. No ima onih kojima, zbog njihovog iznimnog zalaganja, moramo posebno zahvaliti, jer naizgled malim pomacima rade promjene od velikog značaja za naše društvo u cjelini", istaknuo je Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

U dodjeli nagrada sudjelovala je i gospođa Alenka Košiša Čičin-Šain, v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetike, koja je jasno napomenula da su "aktivnosti posvećene postizanju klimatskih ciljeva na nacionalnoj i regionalnoj razini važnije nego ikada prije, jer u ovom trenutku možemo vidjeti, ali i osjetiti promjene koje ugrožavaju našu dobrobit, bilo da je riječ o vremenskim nepogodama, potrošnji struje i plina ili nestabilnosti cjelokupnog eko sustava".

Linker
21. rujan 2022 06:35