kissenger.mixedrealitylab.org
Razdvojenost više nije problem!

Kissinger - Prva aplikacija koja će vam omogućiti poljubac na daljinu

Veze na daljinu vrlo često prolaze kroz brojne kušnje i ispite izdržljivosti. Fizička udaljenost i neprisutnost u svakodnevnom životu dvoje ljudi vjerojatno su veliki dio tog problema. Istraživači iz londonskog laboratorija Imagineering Lab osmislili su poseban gadget koji bi mogao pomoći u rješavanju ovog problema.

Osmislili su prvi u svijetu Messenger za slanje poljubaca i nazvali su ga Kissinger. Ova aplikacija koja dolazi u kombinaciji s mali uređajem uz pomoć senzora i pokretača imitira pravi poljubac kroz podražaje. Za sada je namijenjena poljupcima u obraz, a za ove malo 'ozbiljnije' poljupce ćemo morati još malo pričekati.

Kissinger putem aplikacije šalje poruku u obliku poljupca, kad je poruka poslana Kissinger mjeri pritisak na različitim dijelovima usana pošiljatelja i pretvara ga u što realniji poljubac koji primatelj prima putem Kissinger gadgeta. 'Usnice' su na uređaju napravljene od mekanog silikona kako bi što realnije imitirale teksturu i podražaj iako ćemo se složiti kako poljubac uživo ne može ništa zamijeniti.

Tim istraživača za sada je napravio prototip koji funkcionira za iOS sistem, a dodatak aplikaciji jednostavno se priključi na telefon kroz otvor za slušalice. No to nije trajno rješenje obzirom da iPhone 7 više nema otvor za slušalice. Na iduću ćemo verziju Kissingera malo pričekati, a do tada ćemo konstatirati kako je upravo počelo razdoblje virtualnog ljubljenja!

Pogledajte kratki video kako zapravo funkcionira ova aplikacija.

Linker
10. rujan 2023 08:48