Zakažite termin

Svima nam je potrebna masaža: Zbog ovih sedam razloga možda je poželite češće

Napravite nešto dobro za sebe i prepustite vještim rukama masera i riješit ćete problem bolnih ramena, podići raspoloženje, ojačati samopoštovanje i osnažiti imunitet.

Odlazak na masažu esencijalna je potreba svakog čovjeka bez obzira na godine i spol, nešto poput posjeta frizeru ili pedikeru. Predstavlja mali, ali moćan "retreat" tijekom kojeg se ponovno povezujemo sa sobom, a naše zanemareno tijelo oslobađamo napetih i bolnih mjesta. Dvojite li treba vam masaža ili si je nikad niste priuštili, nudimo sedam jako dobrih razloga zašto biste si je trebali čim prije i redovito priuštiti.



1. Pasivno opuštanje je zakon

Zašto? Zato što ležite potrbuške na masažnom krevetu, a lice vam proviruje kroz udobnu, anatomski oblikovanu udubinu u "jastuku" na ležaju. Postavljen je tako da vam je vrat ravan. Ne smijete se micati. Potpuno se prepuštate vještim rukama stručnjaka i uživate.


2. Dobra je za cirkulaciju

Masaža potiče dotok krvi i u mišiće za koje niste znali da ih imate. Pritom snižava krvni tlak i pomaže spriječiti nastanak proširenih vena.


3. Podiže samopoštovanje

Tijekom masaža vi ste središte svijeta jer vam se netko, u ovom slučaju maser(ka) potpuno posvećuje. Pritom ste obnaženi u najmanju ruku od struka prema gore, što će vam kasnije pomoći biti manje samokritični prema svom izgledu.

image

Masaža nije dobra samo za tijelo, već i za duh.

DEPOSITPHOTOS

Čitajte i: Isprobala sam jednu od najboljih masaža na svijetu! Tijelo mi se preporodilo, a evo kako može pomoći i vama

4. Ublažava napetost

Duboka masaža tkiva pomaže "raspetljati" čvorove i napetost mišića. Napetost se često taloži u ramenima, a terapeut će je polako razgraditi.


5. Senzualna je

Osjećaj tuđeg dodira dok su vam oči zatvorene, kao da "brusi" taj ugodni osjećaj na tijelu. Ako ste u vezi, masaža s partnerom može biti izvrsna, a ako niste, pamtite što maser(ka) čini za trenutak kad ćete to poželjeti iskusiti s nekim bliskim - bilo da on(a) masira vas ili vi njega(nju).

image

Redoviti odlazak na masažu kod nas se još nije uvriježio kao "normalan" iako bi trebao.

DEPOSITPHOTOS

Čitajte i: Ne morate ga odmah baciti: Produžite vijek svom difuzoru pomoću ovih nekoliko koraka


6. Može ublažiti depresiju i tjeskobu

Masaža pomaže smanjiti razinu kortizola (hormona stresa) u mozgu koji, pak, povećava krvni tlak i napetost. Tko redovito odlazi na masažu, umjesto kortizola imat će povećanu razinu serotonina i dopamina koji stabiliziraju ili bolje rečeno podižu raspoloženje.


7. Blagotvorna je za imunološki sustav

Masaža pomaže povećati broj bijelih krvnih stanica u krvotoku, dijelu obrambenoga sustava organizma. Osnažena tijela i duha spremno ćete se nositi s dnevnim izazovima. Trudnice te svi koji se bore s ozbiljnim krvnim bolestima, osteoporozom, krvožilnim bolestima ili karcinomom, trebali bi se prije rezervacije termina posavjetovati sa svojim liječnikom.

Linker
15. travanj 2024 15:34