AGENT 007

Zbog smrti kraljice, i Jamesa Bonda čeka velika promjena

Odsad će biti "u službi kralja i domovine", najavili su producenti koji tek trebaju početi razgovore s Amazonom o budućem glumcu koji će utjeloviti legendarnog agenta 007.

Tko će biti novo lice James Bonda još je nepoznanica, ali se zna da će on odsad biti "u službi kralja i domovine", najavili su producenti koji tek trebaju početi razgovore s Amazonom o budućem glumcu koji će utjeloviti legendarnog agenta 007.

"Tek počinjemo graditi odnos s Amazonom", koji je otkupio prava franšize od studija MGM, rekla je za AFP Barbara Broccoli, povijesna producentica flegmatičnog agenta.

"Nismo još početi razgovarati o budućem filmu", dodala je.

Broccoli i njezin polubrat Michael Wilson u srijedu su ostavili otiske svojih ruku u cementu pred slavnim teatrom u Hollywoodu no nisu željeli otkriti kakva budućnost čeka agenta 007.

Broccoli je nasljednica franšize svoga oca Alberta "Cubbyja" Broccolija, producenta koji je počeo adaptirati romane Iana Fleminga za ekran prije 60 godina.

Izbor Daniela Craiga za ulogu agenta isprva je izazvala polemike jer je bio mnogo manje uglađen nego njegovi prethodnici. No pet filmova koja je snimio u ulozi Bonda postizala su rekordne svote pa je recimo opus "Skyfall" zaradio više od milijarde dolara 2012.

Nagađa se da bi novi zaokret mogao biti odabir glumca tamne boje kože, što već priželjkuju neki fanovi. Možda bi novi Bond mogla biti žena, što je Broccoli već jednom dala naslutiti?

"Postoje određeni nepromjenjivi elementi" u liku sage o Bondu. "Glavni lik James Bond najvažniji je u filmovima i mislimo da je nepotkupljiv, da je u službi kraljice, a od sada će biti u službi kralja i domovine", rekla je.

Kontinuirana inovativnost

Lik ostaje isti u svojoj biti jer on "pokušava svijet učiniti sigurnijim mjestom" i "to je nešto što nećemo mijenjati", ističe Broccoli.
Njezin otac Albert uvijek je producenticu poticao da "riskira kako bi se Bond mijenjao u skladu s vremenom".

"Kao nasljednici pokušavamo unositi promjene, ponekad ‘upale‘, ponekad ne, ali to nam omogućuje da stalno budem inovativni", dodala je.

Barbara Broccoli i Michael Wilson odlučuju o filmskoj sudbini lika 007 od filma "Zlatno oko" 1995., snimljenog godinu dana prije smrti njihova oca. Njihovo poduzeće Eon dijelilo je zaradu od franšize sa studijem MGM koji je potpisao složen sporazum za prava na financiranje i distribuciju filmova.

Amazon je kupio MGM u ožujku za 8,5 milijarda dolara, a Amazon Prime Video već je najavio da će producirati telereality emisiju na temu najvjernijeg službenika Veličanstva pod naslovom "007‘s Road to a Million".

"Publika uvijek ima očekivanja, ali voli iznenađenja", rekao je Michael Wilson koji želi da Bond bude odraz današnjeg svijeta jer, kako kaže: "Kakve će brige moriti svijet za dvije do tri godine? Zato mu ne možemo nuditi istu stvar, ponovno i ponovno".

01 - Modified: 2022-10-05 12:59:24 - Feat.: 0 - Title: Tom Hardy i Idris Elba su otpali! Evo tko su novi favoriti za novog Jamesa Bonda
01 - Modified: 2022-10-05 12:59:24 - Feat.: 0 - Title: Tom Hardy i Idris Elba su otpali! Evo tko su novi favoriti za novog Jamesa Bonda
Linker
17. studeni 2022 18:03