Poslušajte

Zadnji dan ljeta: Natali Dizdar ima savršenu pjesmu za tugu koju osjećamo zbog povratka s mora

Pjevačica je u suradnji s glazbenicima iz benda Porto Morto snimila novu pjesmu, koju je objavila upravo u pravom trenutku

"Pakiramo sve stvari, kud već prije... Cijelo ljeto prođe kao kolovoz", stihovi su nove pjesme Natali Dizdar. Osjećaj tuge i melankolije zbog povratka s mora koji je mnogima poznat i kojeg mnogi upravo sad proživljavaju, pjevačica je pretočila u novu pjesmu.

“Pjesma svoju inspiraciju nalazi u jednom utopijskom komadiću stvarnosti i osjećaju slobode koje ljeto donosi. Vrijeme kad rezimiramo svoja iskustva i otvaramo se nekim novim. Trajanje ljeta je u pjesmi poistovjećeno i s trajanjem jedne ljubavne priče, pa ‘Zadnji dan ljeta’ obilježava njen kraj. Ipak, ljeto dolazi i iduće godine jer znamo da prave ljubavne priče nikad ne završe, a ljetne ljubavi se ne zaboravljaju. Ukratko, atmosferu bih opisala kao onu jednu ljetnu romansu koje se sjećate do kraja života”, rekla je Natali Dizdar o svojoj novoj pjesmi.

image

Zadnji dan ljeta

PRESS

Snimila ju je u suradnji s dvojcem iz sve poznatijeg eksperimentalnog benda Porto Morto, Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić potpisuju tekst i glazbu kojoj je Natali udahnula život. "Rijetko se na našoj sceni dogodi da se pojavi netko s novim zvukom, a da pri tom nađe put do šire publike kao što je to u slučaju Porto Morto. Hrvoje je sa mnom u bendu već dugi niz godina, a otprilike toliko dugo smo i pričali i dogovarali se za ovu suradnju. Stvari su se spontano poklopile negdje krajem prošle godine, svi smo bili u nekoj inspirativnoj fazi, a i valjda nas je pandemija sve malo pogurala da budemo hrabriji s eksperimentiranjem. Osim toga, dečki su pravi gentlemeni i nije trebalo puno da me osvoje", objasnila je Natali ovu suradnju koju je već dulje vremena najavljivala.

Pjesmu prati i videospot koji je režirao Filip Dizdar, brat glazbenice i uspješan redatelj.

“S Filipom sam radila i prošli spot, ali ovaj put je suradnja bila puno dinamičnija i izazovnija s obzirom na to da sam se morala penjati po stijenama u svilenoj haljini i s perjanicom na glavi, na 30 stupnjeva i s dimom koji je otežavao disanje, što redateljskom oku nije bilo bas u fokusu, ali nas bratsko sestrinski odnos je sve to stoički izdržao", rekla je Natali za portal Ravno do dna. No sve u svemu atmosfera na snimanju bila je magična.

“Zapravo smo se svi zabavljali na setu jer je dan bio baš kao iz pjesme, nebo bez oblačka, na prekrasnoj plaži Zala na Krku, a neki su se uspjeli i okupati. Osim Filipa koji je režirao spot, Roka Crnića koji je bio u funkciji generalnog asistenta od samog početka, na setu je bio i rođak Stipan u ulozi tajanstvenog lika o kojem se u pjesmi pjeva, a s kojim je uvijek posebno zabavno i anegdota ne nedostaje. Navečer smo imali i jednu magičnu situaciju u trenutku kad smo se spremali za odlazak, kad se iza stijene neočekivano pojavio pun mjesec zbog kojeg smo na kraju ostali i snimili neke od završnih scena.”

Linker
16. travanj 2024 23:52