PARAMOUNT/THA/SHUTTERSTOCK
U novoj postavi

Vraćaju se "Opasne djevojke": Pogledajte prvi trailer novog filma na koji smo čekali 20 godina

Jedan od najgledanijih filmova s početka 21. stoljeća vraća se u novom izdanju početkom 2024. godine. Trailer prikazuje novu glumačku postavu na djelu, ali i neke od najpoznatijih trenutaka - koreografiju „Jingle Bell Rock" i "Burn Book" punu tračeva.

Jedan od najgledanijih filmova s početka 21. stoljeća vraća se u novom izdanju početkom 2024. godine. Trailer prikazuje novu glumačku postavu na djelu, ali i neke od najpoznatijih trenutaka - koreografiju „Jingle Bell Rock" i "Burn Book" punu tračeva.

Uskoro će 20 godina otkako su režiser Mark Waters i scenaristica Tina Fey snimili američku tinejdžersku komediju „Opasne djevojke” te postigli neočekivani uspjeh. Problematizirajući prevladavajuće vrijednosti utemeljene na praćenju suvremenih trendova i veličanju vanjskog izgleda, film je postao pravim primjerom da se tinejdžerske komedije mogu napraviti uz malo promišljenosti. Upravo zbog svog slojevitog prikaza srednjoškolskog života, koji obuhvaća kako razinu lagodnog blještavila tako i ironiju takvog svjetonazora, „Opasne djevojke” postale su klasikom pa ih i danas pronalazimo na gotovo svakoj must-watch listi. Štoviše, film je 2018. godine dobio gotovo pa jednako popularnu adaptaciju u obliku Broadway mjuzikla, a sredinom siječnja iduće godine ponovno bi trebao zaživjeti na filmskom platnu.

image

Candy, Regina, Karen i Gretchen vraćaju se u novoj adaptaciji filma

PARAMOUNT/THA/SHUTTERSTOCK

Mnoge će razveseliti vijesti da se likovi Candy, Regina, Karen i Gretchen – odnosno „The Plastics” koje i danas predstavljaju nepresušan izvor citata, memeova i gifova – vraćaju u novoj adaptaciji filma, ovoga puta u obliku filmskog mjuzikla, koji dolazi početkom iduće godine. Studio Paramount Pictures ovu je srijedu izbacio trailer za željno iščekivani film, koji pruža kratki uvid u živahnu produkciju, punu zanimljivih koreografija, melodija i novih glumačkih lica.

Već poznata scenaristica Tina Fey, koja je radila na prvom filmu i Broadway mjuziklu, najavila je planove za filmski mjuzikl u siječnju 2020. godine, dok je službeni popis glumačke postave bio dostupan u prosincu 2022. godine. Film će režirati Arturo Perez Jr. i Samantha Jayne, a omiljene likove utjelovit će Angourie Rice (Candy), Reneé Rapp (Regina), Bebe Wood (Gretchen), Avantika Vandanapu (Karen) i Christopher Briney (Aaron). Tina Fey i Tim Meadows vratit će se kao gospođa Norbury i ravnatelj Duvall, a bilo je govora i o tome da bi se originalna glumačka postava – Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Lacey Chabert i Amanda Seyfried - mogla pojaviti u filmu.

Trailer daje naslutiti da će se film znatno razlikovati od originala, no još uvijek uključuje neke od kultnih trenutaka poput plesa „Jingle Bell Rock" i ružičaste "Burn Book" pune tračeva o učenicima srednje škole North Shore. Hoće li film dostići popularnost originala i Broadway mjuzikla saznat ćemo iduće godine.

Linker
28. travanj 2024 04:38