Billie Eilish

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL
Billie Eilish

Veliko priznanje za glazbenicu: Ugledni magazin proglasio je njezin hit pjesmom godine

Mlada 22-godišnjakinja ima zavidnu kolekciju nagrada od Grammyja do Oscara i Zlatnog globusa, a sada je Billie Eilish dobila i priznanje za "What Was I Made For?"

Mlada 22-godišnjakinja ima zavidnu kolekciju nagrada od Grammyja do Oscara i Zlatnog globusa, a sada je Billie Eilish dobila i priznanje za "What Was I Made For?"

Magazin Variety proglasio je hit "What Was I Made For?" pjevačice Billie Eilish najboljom pjesmom 2023. godine. Spomenutu pjesmu smo imali priliku slušati u filmskom ljetnom hitu "Barbie". Mlada 22-godišnjakinja zauzela je prvo mjesto, dok je na drugom mjestu glazbena skupina Boygenius s pjesmom "Not Strong Enough", a na trećem su reperi Drake i J.Cole s "First Person Shooter".

Pjesma "What Was I Made For?" i videospot su izašli u srpnju ove godine, a u njemu je Billie imala plavu kosu poput Barbie lutke. Singl je bio hit u cijelom svijetu, a u SAD-u je pjesma završila na 14. mjestu Billboardove Hot 100 ljestvice. Za spomenutu pjesmu je glazbenica udružila snage s bratom Finneasom O‘Connellom. U intervjuu za Billboard, Eilish je izjavila da je "What Was I Made For?" prva pjesma koju su ona i O‘Connell napisali nakon poduže stvaralačke krize.

image

Finneas O‘Connell i Billie Eilish na premijeri filma "Barbie"

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK
image
CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

Na 66. dodjeli Grammyja, koja će se održati 4. veljače, Billie je nominirana u u dvije kategorije - pjesmi godine i kompoziciji godine. Iako ima samo 22 godine, Eilish u kolekciji ima sedam nagrada Grammy, Oscara, Zlatni globus i brojne druge nagrade. Oscara i Zlatni globus osvojila je 2022. godine za pjesmu "No Time to Die" koja je naslovna pjesma filma Jamesa Bonda "Za smrt nema vremena". Osvojila je čak pet prestižnih Grammyja 2020. u kategoriji najboljeg novog izvođača, najbolji album godine i najbolji pop album za "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?".

image
STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK

Također je iste godine osvojila nagradu za najbolju pjesmu i kompoziciju godine za hit "Bad Guy". Sljedeće godine je osvojila Grammy za najbolju kompoziciju za "Everything I Wanted" te u kategoriji najbolje pjesme napisane za vizualne medije za pjesmu "No Time to Die".

Linker
27. travanj 2024 13:24