adaptacija igre

Veliki uspjeh: Premijeru dugoočekivane HBO-ove serije gledalo čak 4,7 milijuna gledatelja

Iako nije uspjela srušiti rekord gledanosti Zmajeve kuće, brojke premijere The Last of Us bile su gotovo dvostruko veće od debitantske večeri druge sezone HBO-ove uspješnice Euforija.

Premijera HBO-ove serije The Last of Us, adaptacije istoimene videoigre, u nedjelju je privukla čak 4,7 milijuna gledatelja i tako postala najuspješniji debi na ovoj streaming platformi nakon spinoffa Igre prijestolja, Zmajeve kuće. Fantasy serijal koji prati roman Georgea R. R. Martina ušao je u povijest prošle godine s premijerom koju je pratilo 9,986 milijuna gledatelja, oborivši tako rekord koji je od 2010. držala drama Boardwalk Empire.

image

Glavnu ulogu tumači Pedro Pascal

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Videoigra razvojnog studija Naughty Dog The Last of Us originalno je predstavljena 2013. kao PlayStationova ekskluziva te je ocijenjena je najboljom igrom svih vremena. Radnja serije, koja se temelji na igrici, odvija se 20 godina nakon što je moderna civilizacija uništena te prati kriminalca Joela, kojeg igra Pedro Pascal, koji je dobio zadatak da prokrijumčari tinejdžericu Ellie (Bella Ramsey) iz zone karantene. S vremenom će se naizgled lagan zadatak pokazati kao velik zalogaj za Joela jer će za vrijeme brutalnog putovanja kroz SAD dvoje preživjelih u potpunosti ovisiti jedno o drugome.

image

Igrica na kojoj se serija temelji ocjenjena je kao najbolja u povijesti

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Iako serija nije uspjela srušiti rekord gledanosti Zmajeve kuće, brojke premijere bile su gotovo dvostruko veće od debitantske večeri druge sezone hit serije Euforija, koja uživa status jedne od najvećih HBO-ovih uspješnica. Reakcije fanova igrice, ali i onih koji se tek upoznaju s pričom, vrlo su pozitivne, a hashtag #TheLastofUs u nedjelju je bio broj jedan na Twitter trendingu diljem svijeta.

image

Radnja serije odvija se 20 godina nakon uništenja moderne civilizacije

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Kreatori i izvršni producenti Craig Mazin, inače autor Chernobyla, i Neil Druckmann koji je napisao obje igre, izrazili su veliko zadovoljstvo zbog uspjeha serije među publikom.

“Naš fokus je jednostavno bio napraviti najbolju moguću adaptaciju ove voljene priče za što veću publiku. Presretni smo što vidimo koliko je obožavatelja, i starih i novih, primilo The Last of Us u svoje domove i srca”, izjavili su.

Linker
24. travanj 2024 16:04