Premijera spota

Vanda Winter u dramatičnoj ljubavnoj baladi: ‘Tjeskobu u ljubavnoj vezi smo iskusili svi‘

Spot za drugu pjesmu domaće umjetnice ‘Ako me prestaneš voljeti‘ pogledajte premijerno na Gloria.hr.

Glumica i glazbena umjetnica Vanda Winter omiljeno je lice na kazališnim daskama, a publika uživa u svakom tonu koji otpjeva kroz svoje uloge. Uspješno je ispreplela te dvije umjetnosti te publici donosi svoju novu pjesmu "Ako me prestaneš voljeti". Spot za sanjivu i dramatičnu baladu koja pokazuje svu raskoš Vandina glasa pogledajte premijerno na Gloria.hr.

Drugi je to samostalni singl koji Winter predstavlja publici, kao najavu svog prvog ikad pop albuma. Autor i ove pjesme je Aljoša Šerić, uz čiju pomoć se Vanda Winter i upustila u solo glazbenu karijeru.

"Kad smo prije dvije godine autor Aljoša Šerić i ja počeli dogovarati album, prekopavati arhive i prikupljati nove pjesme, momentalno sam pri preslušavanju zapela za ovu. Učinila mi se izazovnom u interpretativnom smislu, ponio me pjevni refren, a u kontekstu većine ljubavnih pjesama, bilo mi je interesantno i to što o ljubavi progovara iz iskustva ljubavne tjeskobe i ranjivosti relativizirajući ih, no postižući upravo suprotan, krajnje teatralan efekt", kazala nam je Vanda Winter.

U pjesmu se mogla uživjeti lako, baš zato što je glumica, kaže zbog profesije je zanimaju i privlače sve ljudske emocije. "Što kompliciranije, to bolje! Tjeskobu u ljubavnoj vezi smo vjerojatno na neki način iskusili svi, ali mislim da ona dugoročno nije pokazatelj osobite zrelosti onih koji se na nju ‘navuku‘", dodala je Vanda.

Za sebe kaže da je ponekad cool, a ponekad temperamentna. "U principu reagiram dosta emocionalno, samo je pitanje koliko to i pred kime, želim pokazati. Najbrže me iz takta izbaci ljudska neodgojenost i bezobzirnost, a najbrže me smiri znak međusobnog uvažavanja, razumijevanja i suosjećanja", otkrila je umjetnica.

image

Spot za pjesmu ‘Ako me prestaneš voljeti‘ Vande Winter

DORINGO
image

Režiju potpisuje Dinko Čvorić Doringo

DORINGO

Spot za pjesmu snimljen je još na ljeto, kako nam je priznala umjetnica, tijekom kolovoza za vrijeme jedne jedine slobodne nedjelje, koju je uspjela dobiti u jeku najintenzivnijih proba uoči premijere mjuzikla "Ljepotica i Zvijer", u kojoj ima glavnu ulogu.

"Ako izračunate koliko je vremena otada prošlo, jasno vam je koliko mi je bilo važno da video u potpunosti zadovolji moju viziju pjesme. (Spot) nema konkretnu radnju, nego smo pjesmu htjeli popratiti atmosferom bajkovitih kadrova i vizuala koji se začudno izmjenjuju kao u snu - ili košmaru. Autor videa je Doringo koji nas je na setu šarmirao svojom otvorenošću i ležernošću, dramatične stylinge koje nosim detaljno je osmislila Barbara Repe u izvrsnoj komunikaciji s Katicom Topčić iz salona Fabula de Forma, koja je majstorski oblikovala moju kosu, a lice mi je istaknula i uljepšala moja Ivana Šimunić", ispričala nam je Vanda.

I sama je spomenula veliku zaposlenost te rad na različitim projektima istovremeno, dok privatno odgaja sina Fabijana, stoga je otkrila kako sve to uspijeva uskladiti. "Sve što radim, volim. I imam kvalitetan baka i deda servis", kazala je.

image

Vanda se predstavila svojom drugom pjesmom

DORINGO
image
DORINGO

Svoju solo karijeru predstavila je pjesmom "Lako", spot u kojem je s njom glumio kolega Filip Juričić smo također premijerno prikazali na Gloria.hr, a od listopada 2021. do danas publika se saživjela s njenom pjesmom. "Reakcije na prethodni singl ‘Lako‘ su mahom bile pozitivne, što mi je apsolutno drago, no najvažnije je da pjesma odražava sve ono što se sviđa nama i u što vjerujemo. To je temelj suradnje oko kojeg smo se Aljoša i ja, ali i Dallas Records, na samom početku složili. Do albuma koji planiramo kompletirati do kraja godine je još dug put, no najviše u smislu prezentacije i uspostavljanja autentičnog zvuka koji će ga obuhvaćati i koji će se u konačnici prepoznatljivo moći vezati za moju glazbenu priču", otkrila je planove Vanda Winter.

Dok radi finese na glazbenom albumu, istovremeno priprema i novi projekt u matičnom kazalištu Komedija.

"U kazalištu sam počela s probama za ‘Velo Misto‘, predstavu utemeljenu na kultnoj TV i književnoj kronici grada Splita, čija se premijera očekuje u ožujku", zaključila je Vanda i dodala da bi s trećom pjesmom definitivno voljela brže izaći u javnost.

image
DORINGO
Linker
13. travanj 2024 06:50