NETFLIX
USKORO STIŽE

U ulozi narko bosa: Otkrivene prve scene Sofije Vergare u novoj seriji

Nakon dobro poznate i drage uloge Glorije Pritchett, Sofia Vergara na Netflix dolazi u ulozi Kolumbijke koja je gotovo trideset godina vladala podzemljem i trgovinom kokaina u Miamiju.

Nakon dobro poznate i drage uloge Glorije Pritchett, Sofia Vergara na Netflix dolazi u ulozi Kolumbijke koja je gotovo trideset godina vladala podzemljem i trgovinom kokaina u Miamiju.

Prošle je godine Netflix najavio seriju “Griselda” sa Sofijom Vergarom u glavnoj ulozi, a nedavno je, uz fotografije glumice u ulozi, objavljeno da serija na streaming platformu dolazi u siječnju 2024. Šest epizoda serije dolazi od tvoraca hit serije “Narcos” koja se je pri dolasku na platformu bila jedna od najgledanijih.

Vergara u seriji glumi Griseldu Blanco, Kolumbijku, poznatu pod nadimkom “La Dama de la Mafia”, koja je tijekom 1970-ih do ranih 2000-ih bila jedna od najistaknutijih narkobosova u trgovini kokainom u podzemlju Miamija. Za Blanco se također tvrdilo da je bila dio kartela Medellín koji je osnovao i vodio Pablo Escobar.


“Griselda” je priča o predanoj majci koja je stvorila jedan od najprofitabilnijih kartela u povijesti. Svjedočite kako joj je smrtonosna mješavina divljaštva i šarma pomogla da znalački upravlja poslom i obitelji. Glumicu koju smo navikli gledati u ulozi Glorije Pritchett u “Modernoj obitelji”, ova uloga vodi na znatno ozbiljniji i suroviji teritorij, a s Blanco ju povezuje podrijetlo, majčinstvo, samostalni dolazak i novi početak u Americi.

image
INSTAGRAM

Kako kaže tvorac serije, Vergara se za ulogu dobro pripremila, a ulogu narkobosa dobro je istražila. “Sakupila je tone slika i priča i ljudi koji su poznavali Griseldu Blanc”, rekao je Eric Newman, tvorac i izvršni producent serije. “I doista je duboko ušla u nekoga tko je osjećao pritisak koji je ona osjećala. Mislim da je stvarno razumjela kako je to. Ima sina i došla je u ovu zemlju kao mlada majka bez puno planova.”

Redatelj Andrés Baiz pohvalio je Vergaru na njezinoj predanosti ulozi, objašnjavajući da je uložila velik napor kako bi osmislila lik koji je daleko, daleko od slavne osobe koju obožavatelji poznaju i uloga koje je imala u prošlosti. “Ovo je bila prilika da se ponovno osmisli i izađe iz svoje zone komfora, što je bilo vrlo hrabro od nje”, rekao je redatelj. “Znala je da se mora potpuno uživjeti u ovu ulogu i osjećati se nesigurno i uplašeno, ali znala je da je sve što ima njen posao, da se mora gurati do krajnjih granica.”

image
INSTAGRAM

Glumica je za ulogu također morala je naučiti kako pušiti, a uz pomoć tvoraca serije stvorila je lik koji uopće ne podsjeća na Sofiju Vergaru. Budući da su do sada snimili serije “Narcos” i “Narcos: Mexico”, tvorci serije potrudili su se izdvojiti ovu serije od ostatka franšize, ne samo fokusom na ženski lik već tonom i temom serije.

“Postoji ona poslovica koja se cijelo vrijeme koristi u našem svijetu da je ‘opaka žena šef, ali je opaka žena nekako kučka. Ova serija je uvelike o ženi u muškom svijetu - u otrovnom muškom svijetu”, rekao je Baiz. “Uvijek si s njom i navijaš za nju u ovom svijetu koji je pokušava gurnuti dolje i u stranu.”

Linker
29. travanj 2024 05:25