AFP/GLORIA EDIT
glumica u usponu

Tko je Kali Reis? Zvijezda serije "Pravi detektiv" bivša je boksačica i osvajačica WBO naslova

Tridesetsedmogodišnja glumica debitirala je u filmu "Spremna za borbu" gdje je glumila boksačicu koja se infiltrira u lanac ljudima kako bi pronašla svoju sestru. Upravo joj je ta uloga pomogla da glumi uz bok s legendarnom Jodie Foster.

Tridesetsedmogodišnja glumica debitirala je u filmu "Spremna za borbu" gdje je glumila boksačicu koja se infiltrira u lanac ljudima kako bi pronašla svoju sestru. Upravo joj je ta uloga pomogla da glumi uz bok s legendarnom Jodie Foster.

Na streaming platformu HBO Max stigla je četvrta sezona poznatog serijala "Pravi detektiv", pod nazivom "Zemlja tmine". Radnja je smještena na Aljasci u jednom rudarskom gradiću, a serija prati dvije detektivke Liz Danvers i Evangeline Navarro kako pokušavaju riješiti slučaj nestanka osam muškaraca.

Glavne uloge su pripale poznatoj glumici Jodie Foster u ulozi Liz i 37-godišnjoj Kali Reis koja glumi Evangeline. Riječ je o profesionalnoj boksačici koja se posljednjih godina probija i u glumačkom svijetu.

image

Jodie Foster i Kali Reis kao Liz Danvers i Evangeline Navarro u seriji "Pravi detektiv"

HBO MAX

Kali je rođena 24. kolovoza 1986. godine u gradu Providence, Rhode Island te je najmlađa od petero djece, a kao dijete voljela se natjecati u grubljim sportovima s vršnjacima koji nisu bili primjereni za djevojčice njezine dobi. Tako je zavoljela boks i njime se počela baviti s 14 godina, a trener joj je bio majčin prijatelj. "Boksačka dvorana je bila jedino mjesto gdje sam mogla raščistiti svoje misli usred burne adolescencije", rekla je Kali svojedobno za The Los Angeles Times. Njezine sportske snove 2012. godine nakratko je prekinula ozbiljna nesreća na motociklu koja joj je ugrozila boksačku karijeru. Ali to ju nije obeshrabrilo i već je nakon godinu dana počela je nizati brojne uspjehe te je osvojila boksačke titule u ženskoj poluvelter kategoriji. Osim što se profesionalno bavila boksom, Reis također radi kao trenerica i podučava mlade boksačkim vještinama.

U dugoj karijeri od 13 godina, Kali je imala 27 mečeva, u 19 ih je poražena, dok je jednu borbu završila remijem. Neke od boksačica koje je porazila su Jessica Camara, Maricela Cornejo, Althea Saunders, Victoria Cisneros, Teresa Perozzi i Szilvia Szabados. Prvu borbu za svjetsku titulu imala je s 28 godina, ali je nažalost izgubila od suparnice Christine Hammer. Tridesetsedmogodišnjakinja je osvojila prestižan WBO naslov u superlakoj kategoriji 2019. godine

Godine 2017. nakon dugog razmišljanja odlučila je da se više neće baviti boksom, već da se želi okušati u glumi. Odskočna daska joj je bio film "Spremna za borbu" koji je objavljen 2021. godine i u kojem je glumila mladu indijansku boksačicu, koja se da bi pokušala pronaći svoju nestalu sestru, infiltrira u lanac trgovine ljudima. Uloga joj je donijela i nominaciju za najbolju glavnu žensku ulogu na 37. dodjeli nagrada Independent Spirit.

image

Kali Reis, Jodie Foster i Issa López na premijeri serije "Pravi detektiv: Zemlja tmine"

MONICA SCHIPPER GETTY IMAGES VIA AFP

A kako je Reis dobila ulogu detektivke Evangeline? Upravo zbog prvog filma u kojem je glumila. Naime, producentica serije Issa López bila je impresionirana njezinom ulogom u filmu "Spremna za borbu". "Što sam više istraživala o Aljaski, shvatila sam da je većina tamošnje populacije još uvijek domorodno. Gluma od Kali u "Spremna za borbu" oborila me je s nogu", rekla je Issa za britansko izdanje Voguea.

image

Kali Reis kao detektivka u seriji "Pravi detektiv"

HBO MAX

Iako bi se nekom činilo izrazito stresno glumiti uz bok s legendom kao što je Jodie Foster, Reis je za NBC News rekla da se vrlo lako prilagodila novim izazovima koje joj gluma donosi. "Cijeli život bila sam u situacijama gdje sam morala sama shvaćati stvari, a kada jasno postavim ciljeve, onda ću učiniti sve što je u mojoj moći da to postignem," istaknula je 37-godišnjakinja.

Za magazin Variety, bivša boksačica progovorila je o Foster i istaknula da je 61-godišnja glumica osim što joj je kolegica i prijateljica sa seta, veliki glumački mentor, a također je opisala kako je raditi sa zvijezdom filmova "Kad jaganjci utihnu" i "Taksist".

image

U filmu "Spremna za borbu" glumila je boksačicu koje se infiltrira u lanac trgovine ljudima kako bi pronašla svoju sestru

CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA

"Bilo je kao da radiš s Mikeom Tysonom 1986. godine kada je bio u najboljoj formi. Ona je legenda u glumačkom poslu, jako je pametna, voli pomagati drugima i pokazuje veliku potporu svima na setu", objasnila je Reis.

Kako postaje sve više uspješna na poslovnom planu, tako joj ruže cvjetaju i u privatnom životu. U studenom 2021. godine, godinu dana nakon zaruka, vjenčala se za trenere i menadžera Briana Cohena koji otprije ima 13-godišnju kći Alannu. Bivša sportašica odlično se slaže s tinejdžericom, a njihove zajedničke trenutke često objavljuje i na društvenim mrežama.

Linker
27. travanj 2024 15:15