DEG/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA
impresivna uloga

Svi se sjećamo Anthonyja Hopkinsa kao Hannibala Lectera: Znate li tko ga je još glumio?

Glumac najpoznatiji po HBO-ovoj seriji "Succession" osvrnuo se na svoju ulogu Hannibala Lectera u filmu "Manhunter" iz 1986. godine.

Glumac najpoznatiji po HBO-ovoj seriji "Succession" osvrnuo se na svoju ulogu Hannibala Lectera u filmu "Manhunter" iz 1986. godine.

Jedna od najpoznatijih uloga Anthonyja Hopkinsa je ona Hannibala Lectera u filmu "The Silence of the Lambs", svi su bili oduševljeni Madsom Mikkelsenom koji ga je igrao u TV seriji "Hannibal, ali malo tko je znao da ga je utjelovio i Brian Cox i to u filmu "Manhunter" iz 1986., jezivoj adaptaciji romana "Red Dragon", autora Thomasa Harrisa.

"Bila je odlična uloga jer je bila jednostavna. Ono što sam volio kod Hannibala je to što je bio podcijenjen, a nikad prenaglašen i to ga je činilo tajanstvenim", istaknuo je Cox.

Coxov Lecter ili kako je nazvan u filmu "Lecktor" još je tajanstveniji jer je jako mali dio priče. Will Graham (William Petersen) je bivši FBI-jev kriminalac koji je otišao u mirovinu nakon mentalnog sloma nakon što ga je napao kanibalistički serijski ubojica, dr. Hannibal Lecktor, kojeg je uhvatio. Grahamu u njegovom domu prilazi njegov bivši nadređeni Jack Crawford koji traži pomoć u novom slučaju serijskog ubojice. Obećavši supruzi da će samo pronaći dokaze, Graham pristane posjetiti najnovije mjesto zločina gdje pokušava shvatiti način razmišljanja ubojice kojeg je policija nazvala Zubić vila zbog tragova ugriza koje je ostavio na svojim žrtvama. Kako bi razmišljanje ubojice što bolje razumio, Graham posjećuje Lecktora u zatvoru. Komentirajući svoju ulogu, Cox je rekao da je jako "klinička". "Snimatelj Dante Spinotti koristio je svu tu kliničku bijelu svjetlost koju sam ja jako volio jer je to klinički film", komentirao je Brian.

Osvrćući se na film skoro četrdeset godina nakon, Cox kaže da je ključ njegovog portretiranja Hannibala bilo uključivanje u unutarnje mehanizme lika, a ne na njegovo vanjsko ludilo. "On je netko tko zna igrati umne igrice, a one su o tome da budete u glavi osobe. On je zastrašujuć zbog svoje inteligencije", objasnio je glumac.

image

Brian Cox

JULIE EDWARDS/AVALON/PROFIMEDIA

77-godišnji škotski glumac, Brian Cox najpoznatiji je po ulozi neprikosnovenog vladara obiteljskog poslovnog imperija čiji ga potomci i nasljednici pokušavaju zamijenili silom ili milom Logana Roya u hit seriji "Succession". Za svoju ulogu Logana bio je nominiran za nagradu Emmy, a osvojio je i Zlatni globus 2019. godine u kategoriji najboljeg televizijskog glumca u dramskoj seriji. Također je glumio u poznatom filmu "Troy" te u filmovima "The Bourne Identity" i "The Bourne Supremacy".

Linker
28. travanj 2024 06:26