"American Nightmare"

Stvarna priča koju su uspoređivali s filmom "Gone Girl" dobila je svoj dokumentarac koji je hit na Netflixu

Policija nije vjerovala mladom paru, a cijeli slučaj podsjećao je na poznati film "Gone Girl" u kojem glavne uloge imaju Ben Affleck i Rosamund Pike.

Na streaming platformu Netflix stigla je dokumentarna serija "American Nightmare". Serija prati otmicu 29-godišnje Denise Huskins koju su 2015. godine oteli iz kuće njezinog partnera Aarona Quinna u Kaliforniji. Dvojica kriminalaca provalila su u kuću, vezali mladi par, drogirali ih i oteli mladu djevojku nadajući se da će dobiti otkupninu od oko 16 tisuća eura.

Aaron je pozvao policiju tvrdeći da je njegova djevojka oteta, ali policija mu nije vjerovala, već je počela sumnjati da je on odgovoran za njezin nestanak. Slučaj je tada mnoge podsjetio na psihološki triler Davida Finchera "Gone Girl" iz 2014. godine s Benom Affleckom i Rosamund Pike u glavnim ulogama.

Denise je dva dana nakon otmice puštena u blizini grada Huntington Beacha gdje joj živi majka. Njezin povratak doma bilo je veliko olakšanje svima, ali je podigao razne špekulacije oko cijele otmice. "Nikad nisam čuo za slučaj otmice gdje otmičar jednostavno vrati žrtvu", rekao je jedan od sugovornika u dokumentarcu. Policija je službeno objavila kako vjeruje da je otmica bila namještena i zatražila je od Denise i Aarona da povuku svoje izjave te da se javno ispričaju javnosti.

Srećom, policija je tri mjeseca nakon što je Huskins prošla strahote, pronašla dokaze koji su pokazivali da par govori istinu. Za otmicu je optužen bivši američki marinac Matthew Muller, koji je osuđen na 31 godinu zatvora zbog silovanja, dok je za otmicu dobio 40 godina zatvora.

Gledatelji na društvenoj mreži X (bivši Twitter) kritizirali su vlast i odnos policije prema paru i njihov odnos prema paru. "Ovaj slučaj samo pokazuje zašto žene ne zovu policiju kada su zlostavljane"; "Policija je baš nemarna", neki su od komentara, a popularnost novog true crime dokumentarca ne čudi s obizrom na to da su ga radile producentice Bernadette Higgins i Felicity Morri, koje su radile i na hit dokumentarcu "Tinder Swindler".

Linker
22. travanj 2024 12:51