Binge

Što gledamo u svibnju? Na streaming servise stižu noviteti za svačiji ukus

Svibanj donosi toplije vrijeme i više vanjskih aktivnosti, no za one dane kada niste raspoloženi za izlazak iz dnevnog boravka, donosimo popis novih filmova i serija koje vrijedi pogledati.

Kroz mjesec svibanj streaming platforme će se popuniti novim naslovnima, a neki od njih očekuju se već neko vrijeme. Jedan od najzanimljivijih, osobito za obožavatelje "Bridgertona" i ljubavne tematike je "Queen Charlotte: A Bridgerton Story", spin-off u kojem ćemo pratiti ljubavnu priču između mlade kraljice Charlotte (Golda Rosheuvel) i mladog kralja Georgea (Corey Mylchreest).

Na Netflix dolazi već u prvim danima svibnja, a uskoro nakon toga, najavljena je serija koja je već izazvala kontroverze. Netflixov dokumentarni serijal "Afričke kraljice: Kleopatra" podijelio je mišljenja. Slavna egipatska kraljica prikazana je kao ženu kovrčave kose i tamne puti (utjelovila ju je britanska glumica Adele James), a dio komentatora ističe kako je Kleopatra bila bjelkinja grčkog porijekla. Netflix je najavio i triler s Jennifer Lopez u glavnoj ulozi, imena "The Mother", a sprema se i premijera Marvelovog filma "Guardians of the Galaxy Vol. 3".

White House Plumbers

Mini-serija dolazi na HBO već 1. svibnja, a u glavnim ulogama je poznata ekipa - Woody Harrelson i Justin Theroux su E. Howard Hunt i G. Gordon Liddy, Nixonovi politički saboteri i umovi iza Watergatea, koji su slučajno svrgnuli predsjednika kojeg su trebali zaštititi.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Na Netflixu od 4. svibnja možete pratiti spin-off serije "Bridgerton" koji donosi priču o braku kraljice i kralja koji će pokrenuti velike promjene, kao i nove zaplete, ljubavne spletke i vruće scene. Jedno televizijsko štivo za opuštanje, a u glavnim ulogama su mlade glumačke snage, India Ria Amarteifio i Corey Mylchreest.

Silo

Ako se niste zasitili distopijskih i apokaliptičnih priča, predlažemo da "bacite oko" na "Silo", seriju rađenu prema književnom serijalu autora Hugha Howeyja. Prva epizoda stiže na Apple TV+ 5. svibnja, a radnja se vrti oko posljednjih deset tisuća ljudi na svijetu, koji preživljavaju u silosu u kojem su zaštićeni od toksičnog zraka na zemlji. Ono što nitko ne zna je - kada i zašto je silos izgrađen?

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Ujedno posljednji nastavak ove Marvelove franšize prati Petera Quilla (Chris Pratt), koji još uvijek tuguje za Gamorom te ponovno okuplja svoj tim kako bi krenuli u novu misiju obrane svemira od neprijatelja.

Queen Cleopatra

Izvršna producentica i naratorica serijala je Jada Pinkett-Smith. "Nemamo često priliku vidjeti ili čuti priče o crnim kraljicama, a to je jako važno za mene, kao i za moju kćer i za moju zajednicu. Moraju znati te priče jer ih ima na pretek", rekla je Pinkett-Smith o novom projektu. Većina povjesničara se slaže da je Kleopatra bila bjelkinja jer dolazi iz grčko-makedonske dinastije Ptolomejevića, pa su se Netflix, kao i producentica, našli na meti kritika. Ova dokumentarna serija izlazi 10. svibnja s četiri epizode.

Black Knight

Na Netflix 12. svibnja dolazi još jedan naslov distopijske tematike - južnokorejska serija "Black Knight" radnjom je smještena u 2071. i samo mali dio populacije preživio je zagađenje zraka koje je uzrokovalo izumiranje. Društvo je zato reorganizirano po klasama, a ovisi o Vitezovima, koji su zaštitnici i dostavljači.

The Mother

Jennifer Lopez ovoga puta je u ulozi profesionalne ubojice koja izlazi iz svog skrivenog skrovišta kako bi zaštitila kćer. "Ja sam ubojica. Ali sam i majka. I umrijet ću kako bih je zaštitila", kaže Lopez u najavnom traileru. Uz J.Lo, u ulogama su Joseph Fiennes, Lucy Paez, Omari Hardwick, Paul Raci i Gael Garcia Bernal, a na Netflix stiže uoči Majčinog dana, 12. svibnja.

Anna Nicole Smith: You Don‘t Know Me

Kroz nikada viđene snimke i intervjue, dokumentarac Anna Nicole Smith: You Don‘t Know Me želi prikazati stranu pop ikone izvan tabloidnih okvira. Dokumentarac donosi izjave sugovornika koji su je poznavali prije nego što se proslavila, dijelove njezina djetinjstva, a sve kako bismo upoznali "pravu Annu". Premijera je na Netflixu, 16. svibnja.

Platonic

Seth Rogen i Rose Byrne su susjedi i prijatelji iz djetinjstva koji sada u odrasloj dobi pokušavaju riješiti razmirice koje su dovele do njihove svađe. Na koncu, njihovo prijateljstvo potpuno destabilizira njihove živote, na potpuno smiješan način. Humoristična serija dolazi na Apple TV+ 24. svibnja.

Linker
16. travanj 2024 09:31