Povratak "Gospode"

Stiže li nova sezona hit serije? Netflix želi nastavak, a jedini problem mogao bi biti slavni redatelj

U samo četiri tjedna skupila je više od 44 milijuna pregleda, a čelnici streaming platforme već su u pregovorima o isporuci druge sezone.

Britanska serija "The Gentlemen (Gospoda)" bila je jedna od najiščekivanijih serija godine, a ubrzo je opravdala očekivanja i postala još jedna Netflixova uspješnica. Na streaming platformu stigla je 7. ožujka, a ubrzo je zauzela prvo mjesto na ljestvici najgledanijih naslova nakon što je dosegla 44 milijuna pregleda u samo četiri tjedna. U glavnoj ulozi našao se šarmantan 39-godišnji glumac Theo James koji je od ranije poznat po ulozi u drugoj sezoni hvaljene serije "Bijeli lotus" zbog koje je dobio i prvu nominaciju za nagradu Emmy. Žene diljem svijeta sada je zaludio igrajući mladog britanskog aristokrata u seriji Guya Ritchieja.

Iako je prvotno planirana samo jedna sezona s osam nastavaka, nakon golemog uspjeha koji je serija postigla ozbiljno se razmišlja i o njezinom nastavku. Čini se da se obožavatelji mogu veseliti ponovnom okupljanju glavnih zvijezda serije među kojima su i Kaya Scodelario, Ray Winstone, Daniel Ings i Vinnie Jones. "Bit će velik izazov ponovno okupiti iste glumce, ali čelnici Netflixa žele nastavak", rekao je dobro upućen izvor za The Sun dodavši da trenutno traju pregovori s redateljem Guyem Ritchiejem. No upravo on, točnije rečeno, njegovi angažmani, mogli bi biti najveća prepreka novim nastavcima s obzirom na to da slavni redatelj već ima nekoliko filmskih projekata u planu ove godine. "Ipak, uspjeh prve sezone uvjerio ga je da postoji veliki potencijal za nastavak”, istaknuo je izvor.

Za sve one kojima je ova serija nekim slučajem prošla ispod radara radnja se vrti oko glavnog lika Edwarda Hornimana (Theo James) koji je neočekivano naslijedio imanje od 6000 hektara i titulu vojvode od Halsteada na čitanju posljednje volje i oporuke njegovog preminulog oca. Dodatno se šokira kada sazna da je imanje zapravo carstvo kanabisa. Iako se Eddie nikada nije htio baviti kriminalnim poslovima, počinje mu se sviđati uloga gangstera te postane poznato ime u svijetu mafije. Ubrzo saznaje da je zemlja postala dio carstva koje vodi Susie Glass (Kaya Scodelario). Dok se kreće svijetom opasnih likova s ​​opakim planovima, istovremeno pokušava zaštititi svoj dom, obitelj i preživjeti.

image

Kaya Scodelario i Theo James na premijeri serije "Gospoda"

STUART HARDY/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK

Inače, serija je zapravo spin-off Ritchiejeva istoimenog filma iz 2019. u kojem glume Matthew McConaughey, Michelle Dockery, Colin Farrell, Jeremy Strong, Henry Golding i Hugh Grant. Film je postigao velik uspjeh zaradivši nešto više od 115 milijuna dolara.

Linker
11. travanj 2024 16:08