jedva čekamo

Stiže dokumentarac o modnoj ikoni šezdesetih, evo što se za sada zna

Film će pokriti život i karijeru legendarne manekenke Twiggy, a o njoj će govoriti i mnoga slavna lica poput Paula McCartneyja i Poppy Delevingne.

Popularni supermodel iz šezdesetih, Twiggy, konačno će dobiti svoj dokumentarac, a režirat će ga redateljica Sadie Forst koja stoji iza dokumentarca o modnoj dizajnerici Mary Quant. Film je trenutno u produkciji pod naslovom Twiggy, a donijet će priču o životu i karijeri legendarne manekenke.

U filmu, na kojem već radi Terry Newman, autor knjige "Legendary Authors and the Clothes They Wore", vidjet ćemo još neke poznate osobe koje će reći nešto o Twiggy, poput Erin O’Connor, Paula McCartneya, Lulu, Poppy Delevingne, Brooke Shields, Pattie Boyd i Zandre Rhodes.

image

Twiggy

KEYSTONE ARCHIVES/HIP/TOPFOTO/TOPFOTO/PROFIMEDIA

Osim modelinga, Twiggy se bavila i glumom, a film The Boy Friend iz 1971. donio joj je dva Zlatna globusa. Twiggy će se uz svog supruga, glumca Leigh Lawsona, također pojaviti u dokumentarcu.

Twiggy, punog imena Lesley Lawson, danas ima 73 godine, no njezin utjecaj u svijetu mode još uvijek je jak. Bila je najpoznatija po svom androginom izgledu, naglašenim trepavicama i kratkoj kosi, a još kao tinejdžerica pojavila se u prestižnim modnim časopisima kao što su Vogue i Tatler. Bivša manekenka čak i sada postavlja trendove pa se tako pojavila u beauty kampanji slavne vizažistice Charlotte Tilbury inspiriranoj Studiom 54 uz Kate Moss, Jourdan Dunn i Lily James.

image

Twiggy i njezin suprug Leigh Lawson.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"To je tako živopisna priča da se nisam osjećala kao da radim pravi, činjenični dokumentarac. Radi se o isticanju ženstvenosti, koketnosti, humora i stvarnog stajališta o ženskim pravima i tome kako se uloga žena promijenila”, rekla je Frost.

Produkcija dokumentarca započela je u Londonu u suradnji sa Studiom Soho, a film bi trebao biti objavljen u Velikoj Britaniji i Irskoj sljedeće godine.

Linker
23. travanj 2024 21:11