Na Netflixu

Stigla je "Boy Swallows Universe": Serija o odrastanju u teškim uvjetima

Priča prati malenog Elija koji se susreće s brojnim obiteljskim problemima - majka Frances mu je bivša ovisnica o drogama, a očuh diler heroina. Da stvar bude još gora, majka će upasti u probleme s kriminalcima.

"Coming of age" serije nerijetko mnoge prikuju za male ekrane, a razlog je vrlo jednostavan. Naime, fasciniraju priče koje se tiču odrastanja glavnih likova i njihov prijelaz iz adolescencije u odraslu osobu. Stoga smo godinama imali priliku uživati u brojnim takvim serijama kao što su "Nikad nisam...", "Spolni odgoj", "Gilmorice" i brojnim drugima. A nimalo nije drugačija ni nova serija koje je stigla na poznatu streaming platformu Netflix.

Australska serija "Boy Swallows Universe" nastala je po istoimenom romanu autora Trenta Daltona iz 2018. godine, koji je sada ekraniziran u sedam epizoda.

Radnja serije je smještena u australski grad Brisbane, a glavni lik je 12-godišnji Eli Bell koji se susreće s obiteljskim problemima koji nisu primjereni za dječaka njegove dobi. Naime, Eliju je majka Frances bivša ovisnica o drogama, a očuh Lyle diler heroina. Tu je također njegov gluhonijemi brat Gus koji komunicira pokušavajući ispisati riječi prstima u zraku. Njegov život se dodatno zakomplicira kada upozna svog oca i pokuša zaštiti svoju majku od opakih kriminalaca. Iako živi u siromaštvu i ima izrazito tešku životnu priču, Eli nastoji ostati optimističan te pokušava naučiti što znači biti dobar čovjek.

S obzirom na to da serija ima zanimljivu tematiku, ne iznenađuje da glavne likove tumače talentirani australski glumci. Tako je uloga mladom Eliju pripala Felixu Cameronu, a kasnije ga u starijoj dobi glumi glumac Zac Burgess. Elijovu majku Frances glumi 34- godišnja glumica Phoebe Tonkin, koju smo upoznali kao Cleo u tinejdžerskoj seriji "H2O uz malo vode", a kasnije uspjehe ostvarila je u serijama "Vampirski dnevnici" i "The Originals". Uloga Elijevog oca pripala je 54-godišnjem glumcu Simonu Bakeru koji se proslavio ulogom Patricka Janea u hvaljenoj seriji "Mentalist".

Uz zanimljivu glumačku podstavu i još interesantniju životnu priču, vjerujemo kako bi upravo "Boy Swallows Universe" mogao postati pravi hit na streaming platformi.

Linker
25. travanj 2024 12:15