NETFLIX/PLANET/PROFIMEDIA
hvaljena serija

Stigao je trailer za posljednju sezonu "Krune"

Finalnu sezonu serije koja prati britansku kraljevsku obitelj stiže na Netflix 16. studenoga - ali ne dolazi u komadu - drugi dio stiže mjesec dana kasnije.

Finalnu sezonu serije koja prati britansku kraljevsku obitelj stiže na Netflix 16. studenoga - ali ne dolazi u komadu - drugi dio stiže mjesec dana kasnije.

Netflix je objavio trailer za šestu i posljednju sezonu poznate serije o britanskoj kraljevskoj obitelji "Kruna", a finalna sezona će biti podijeljena u dva dijela. Prve četiri epizode šeste sezone dolaze na Netflix 16. studenog, a nakon mjesec dana pauze streaming servis će objaviti preostalih šest epizoda 14. prosinca. Prvi trailer prikazuje Imeldu Staunton kao kraljicu Elizabetu II kako se prisjeća svoje vladavine kroz fotografije glumica koje su prije glumile kraljicu - Claire Foy i Olivije Colman.

image

Šesta sezona stiže 16. studenoga

NETFLIX/PLANET/PROFIMEDIA NETFLIX/PLANET/PROFIMEDIA

Povijesna serija redatelja Petera Morgana u šestoj sezoni prikazuje kraj 90-ih i početak 2000-ih, a kraj stoljeća obilježava tragičan smrt neprežaljene princeze Diane. Ova sezona će također pokazati procvat ljubavne veze između sadašnjeg princa od Walesa Williama i njegove supruge Kate Middleton dok su oboje bili studenti na Sveučilištu St. Andrews.

Nova sezona, koja je ujedno i finalna za ovu hvaljenu i nagrađivanu seriju od glumačke postave ima Imeldu Staunton kao kraljicu Elizabetu II, Elizabeth Debicki kao princezu Dianu, Eda McVeyja kao princa Williama, Luthera Forda kao princa Harryja, Meg Bellamy kao Kate Middleton, Jonathana Prycea kao princa Phillipa, Dominica Westa kao princa Charlesa i Oliviju Williams kao Camillu Parker- Bowels.

Glumica koja je u finalnoj sezoni utjelovila neprežaljenu princezu, Elizabeth Debicki rekla je da nije osjetila pritisak javnosti dok je glumila Dianu. "Nikad zapravo nisam razumjela što je izgubljeno jer nisam iskusila utjecaj koji je imala u javnosti. Puno toga me je naučila. Mislim da je živjela svoj život s ogromnom količinom hrabrosti i snažnom ljubavnom etikom. Zaista je duboko voljela i trebala je biti voljena na način za koji ne znam je li ikada doista pronašla", istaknula je Debicki.

image

Službeni plakat za drugi dio posljednje sezone

NETFLIX

Serija od svoje prve sezona oduševljava gledatelje s pričom koju je Morgan detaljno opisao i s pažljivim odabirom glumaca, među kojima su se u prvoj sezoni najviše istaknuli Claire Foy kao princeza, a kasnije kraljica Elizabeta, Matt Smith kao princ Philip i Vanessa Kirby kao kraljičina sestra princeza Margaret. Serija je osvojila brojne nagrade, među kojima se najviše ističu Emmy, Zlatni globus i SAG awards, a za svoj doprinos kipiće su pokupili Claire Foy, Olivia Colman, Matt Smith te Josh O‘Connor koji je u trećoj i četvrtoj sezoni utjelovio tadašnjeg princa Charlsea.

Linker
27. travanj 2024 13:04