AMAZON/EVERETT/PROFIMEDIA
Daisy Jones & 6

Serija u kojoj glumi i pjeva Elvisova unuka: Sve o životu rock zvijezda sedamdesetih

Uz seriju istovremeno je objavljen i soundtrack album "Aurora" s 11 originalnih pjesama koje izvode Riley Keough i Sam Claflin.

Uz seriju istovremeno je objavljen i soundtrack album "Aurora" s 11 originalnih pjesama koje izvode Riley Keough i Sam Claflin.

Ovog proljeća stigao je jedan pravi TV-glazbeni bombon nastao u kuhinji sada već dokazano uspješne producentice Reese Witherspoon. Daisy Jones & the Six mini serija koju donosi Amazon Prime bazira se na istoimenoj knjizi, bestelleru New York Timesa. Radnja prati članove fiktivnog benda iz sedamdesetih godina, a autorica knjige Taylor Jenkins Reid u pisanju je bila inspirirana legendarnim Fleetwood Macom.

image

Riley Keough glumi naslovnu ulogu Daisy Jones

AMAZON/EVERETT/PROFIMEDIA

Daisy Jones je talentirana mlada glazbenica koju glumi Riley Keough, a poseban plus za ljubitelje glazbe je činjenica da je Riley unuka kralja rock‘n‘rolla Elvisa Priestleya. Premijera serije prošla je u sjeni obiteljske tragedije, nakon što je početkom godine Riley izgubila mamu, no redateljica i glumica je skupila snagu doći na predstavljanja novog projekta koji se emitira od ovog ožujka.

Članovi imaginarnog benda u sedamdesetima, na počecima karijere sviraju na rođendanskim zabavama u Pittsburghu, radnja prati njihov probitak na vrhove ljestvica zbog čega počinju puniti stadione diljem svijeta. Osim profesionalnog uspjeha, svi su oni povezani i privatno, žive život ispunjen seksom, drogama i rock‘n‘rollom. Okosnicu čini jaka veza dvoje glavnih pjevača - Billy Dunne (Sam Claflin) i Daisy Jones (Riley Keough) koji su u seriji i bračni par. Daisy se priključuje bendu i postaje slavna frontwoman.

image

glumačka ekipa: Sebastian Chacon, Suki Waterhouse, Nabiyah Be, Riley Keough, Josh Whitehouse, Sam Claflin i Will Harrison

KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK

Daisy Jones je "prekrasna crvenokosa djevojka zapanjujućih plavih očiju", kći poznatog britanskog slikara i francuske manekenke, koja sanja o karijeri pjevačice. Šestorka je sastav iz okolice Pittsburgha predvodi ga pjevač Billy Dunne. Uoči njihove prve turneje, Billyjeva djevojka Camila otkriva da je trudna te njemu pod pritiskom nenadane slave i očinstva stvari izmiču kontroli. Billyju i Daisy putevi će se susresti kada ih poveže njihov zajednički producent.

Adaptaciju knjige iz 2019. predvodila je Reese Witherspoon koja je jedna od producentica serije, odnosno snimila ju je njena producentska kuća Hello Sunshine. Iako je serija kod nekih kritičara prošla dosta nezapaženo, a kritike su bile mlake, drugi su se prepustili romantiziranoj verziji života Rock‘n‘roll zvijezda sedamdesetih. Svi oni koji vole Fleetwood Mac, kao i obožavatelji Elvisa Priestleya, neće moći odoljeti pogledati sve slavniju rock unuku u ulozi s kojom se prirodno stopila. Uz nju u seriji zapaženu ulogu ima i Camila Morrone, bivša djevojka Leonarda DiCaprija.

image

Daisy Jones & The Six

AMAZON PRIME

Paralelno je objavljen i soundtrack album "Aurora" s 11 originalnih pjesama koje izvode Riley Keough i Sam Claflin, a izdao ga je Atlantic Records.

Linker
27. travanj 2024 05:28