PROFIMEDIA
BARBIE

Redateljica otkrila možemo li očekivati nastavak ljetnog kino hita

Tjedan izlaska hit filma godine Barbie je iza nas, a redateljica otkriva je li ovim filmom prikazala sve što je htjela ili možemo očekivati i nastavak.

Tjedan izlaska hit filma godine Barbie je iza nas, a redateljica otkriva je li ovim filmom prikazala sve što je htjela ili možemo očekivati i nastavak.

Nakon godinu i pol dana hajke, burne novinarske turneje i kritika na račun glumaca prije samog filma, "Barbie" Grete Gerwig konačno je stigla u kina prošlog tjedna, oborivši rekorde kino blagajna s debijem od 162 milijuna dolara, najvećim u godini. Ovo je premijerni vikend s najvećom zaradom ikada za film koji je režirala žena, a iako je Gerwig polagala velike nade u "Barbie", iznenađena je koliko je dobro njezin film o Mattelovoj lutki prihvaćen. "Bilo je nevjerojatno hodati uokolo i vidjeti ljude u ružičastom u kinu, izjavila je redateljica i dodala da je htjela napraviti nešti anarhično i divlje i smiješno i katarzično”, otkrila je u intervjuu za The New York Times.

image

Barbie fanovi poziraju ispred kongresnog centra u San Diegu na dan premijere filma

CHRIS DELMAS AFP

Ono što zasigurno zanima mnoge koji su pogledali ovaj film, jest slijedi li njegov nastavak, odnosno je li ovo početak serijala "Barbie" filmova ili je ipak cjelovita priča bez nastavka. Nažalost, Greta govori kako u ovom trenutku smatra da je to - to: "Tako se osjećam na kraju svakog filma, kao da više nikada neću imati drugu ideju i sve što sam ikada željela napraviti, napravila sam. Ne bih htjela uništiti nečiji san, ali ja sam, trenutno, na potpunoj nuli", priznaje redateljica koja je scenarij napisala uz pomoć dugogodišnje ljubavi, Noaha Baumbacha. Ono što trenutno osjeća jest zahvalnost i zadivljenost činjenicom da je film, u punom smislu riječi, osvojio svijet.

image

Američka glumica America Ferrera, glumica i redateljica Greta Gerwig i australska glumica Margot Robbie na promociji filma "Barbie"

JUNG YEON-JE AFP

Osim svega ružičastog u filmu se pojavljuju i neki argumenti protiv Barbie, a redateljica priznaje da je odrastala s "mamom koja je bila na neki način protiv Barbie" te dodaje da ako se i toj drugoj strani ne da glasa "onda niste nigdje". Što se tiče dobne granice za ovaj film, preporuka je da ga mlađi od 13 ne gledaju bez pratnje na što Greta odgovara: "Nikada nisam imao tako oštru granicu između stvari koje su napravljene za odrasle i stvari koje su napravljene za djecu. Imala sam roditelje koji su me, srećom, odveli i pokazali mi puno stvari, a ponekad je postojalo čak i dvostruko zadovoljstvo u stvarima koje nisu bile za mene jer sam činilo kao prozor u svijet koji sam tek počela sastavljati." Stoga je i ovaj film baš za sve: "Uvijek mi se sviđao taj osjećaj, pa sam smatrala da nije prepreka mlađoj publici da uživa u njemu."

image

Grove‘s Theatre koji najavljuje "Barbie" u Los Angelesu,

VALERIE MACON AFP
Linker
27. travanj 2024 17:10