Gillian Anderson izgledao identično kao Emily 

 INSTAGRAM/NETFLIX
"Scoop"

Prvi uvid u Netflixov film koji govori o kontroverznome intervjuu i padu princa Andrewa

Film "Scroop" pokazat će što se događalo iza kulisa intervjua novinarke BBC-ja Emily Maitlis i princa Andrewa, ali i rasvijetliti njegovu poveznicu s osuđenim seksualnim predatorom Jeffreyjem Epsteinom.

Film "Scroop" pokazat će što se događalo iza kulisa intervjua novinarke BBC-ja Emily Maitlis i princa Andrewa, ali i rasvijetliti njegovu poveznicu s osuđenim seksualnim predatorom Jeffreyjem Epsteinom.

U novoj drami "Scoop" koja na streaming platformu Netflix stiže 5. travnja glavne uloge imaju legendarna Gillian Anderson u ulozi novinarke i Rufus Sewell u ulozi princa Andrewa. Film prati kontroverzan BBC Newsnight intervju princa s novinarkom BBC-ja Emily Maitlis iz 2019. godine, a sve je temeljno na knjizi "Scoops: Behind The Scenes of the BBC‘s Most Shocking Interviews" televizijske producentice Sam McAlister, koju će u filmu utjeloviti Billie Piper.

"Scoop" prati događaje koji su doveli do pada princa Andrewa, govori o njegovoj vezi s osuđenim seksualnim predatorom Jeffreyjem Epsteinom, a također prikazuje i odnos kraljevske obitelji i BBC-ja.

Da je sličnost između novinarke i proslavljene glumice Anderson nevjerojatna potvrđuju fotografije koje je objavio streaming servis Netflix. Naime, na jednoj od rekreiranih scena vidljiva je Gillian kako izgleda gotovo identično kao novinarka Emily u sakou sa statement gumbima i bob frizurom dok šeta po palači s Rufusom koji tumači posrnulog princa.

image

Gillian Anderson izgledao identično kao Emily

INSTAGRAM/NETFLIX
image

Prince Andrew i Emily Maitlis

MARK HARRISON/CAMERAPRESS/PROFIMEDIA

Iako je Rufus Sewell za potrebe uloge morao nositi razne umetke da bi izgledao što sličniji originalu, redatelj filma Phillip Martin istaknuo je da to nije bio slučaj s poznatom glumicom. "S Gillian jednostavno nema umetaka - samo je šminka, perika i njezini odlični maniri", otkrio je.

Uz Anderson, Sewella i Piepera, u filmu ćemo gledati i Keeley Hawes koja glumi osobnu tajnicu princa Andrewa, Amandu Thirsk i Romolu Garai koja igra Esme Wren tadašnju urednicu "Newsnighta".

Film će režirati redatelj "Krune" Philip Martin koji je ranije otkrio i što možemo očekivati u filmu koji ove godine dolazi, iako još nije točno kada. "Brzo, impresivno i kinematografski, želim publiku staviti u slijed događaja koji oduzima dah koji je doveo do intervjua s princem Andrewom – ispričati priču o potrazi za odgovorima, u svijetu nagađanja i različitih sjećanja“, izjavio je za Netflix. „To je film o moći, privilegijama i različitim perspektivama, te o tome kako – bilo u blještavim palačama ili visokotehnološkim redakcijama – prosuđujemo što je istina“, dodao je Martin.

Linker
26. travanj 2024 14:40