NETFLIX
noviteti

Prijedlozi za binge: Ovo su filmovi i serije koje gledamo u prosincu

Temperature su se opako spustile ovih dana, a mi vam predlažemo filmove i serije uz koje biste se mogli opustiti u toplini svog doma.

Temperature su se opako spustile ovih dana, a mi vam predlažemo filmove i serije uz koje biste se mogli opustiti u toplini svog doma.

Prosinac je mjesec rezerviran za druženje s najbližima i provode na zabavama, no uoči blagdanskog razdoblja također nema ljepšeg od topline vlastitog doma. Dekica, omiljeni topli napitak i dobra serija ili film mnogima predstavljaju savršeni bijeg od hladnoće zimskih dana. Kao i svaki mjesec, streaming platforme su i za posljednji mjesec u godini pripremile prave poslastice. Ima tu svega – od znanstvene fantastike, trilera s elementima humora pa sve do blagdanskih komedija. Kako bismo vam olakšali potragu za dobrim naslovima, donosimo novitete i nastavke koji se čekaju, a koji bi vas mogli oduševiti.

The Crown

Netflix, 14. prosinac

Nakon sedam godina, velikog broja impresivnih glumaca i niza nagrada, konačno završava hvaljena britanska serija koja prati kraljevsku obitelj od krunidbe kraljice Elizabethe II. pa sve do 90-ih godina. U prosincu dolazi zadnja, šesta sezona u kojoj je prikazana smrt princeze Diane i događaji koji su uslijedili nakon toga. Prvi dio sezone već je dostupan na Netflixu, a finalne epizode dolaze 14. prosinca.

Leave the World Behind

Netflix, 8.prosinac

Ovaj distopijski triler nagrađivanog pisca i redatelja Sama Esmaila, kojeg pamtimo po seriji "Mr. Robot", predstavlja adaptaciju istoimenog hvaljenog romana autora Rumaana Alama. Radnja filma prati obitelj čiji je odmor u luksuznoj kući naglo prekinut kada dva stranca pokucaju na vrata, tražeći utočište od kibernetičkog napada. Odlična glumačka postava uključuje Juliju Roberts, Ethana Hawkea, Charlieja Evansa i Farrah Mackenzie.

Rebel Moon – Part One: A Child of Fire

Netflix, 22. prosinac

Film "Rebel Moon" mogao bi biti prava poslastica za sve one koji uživaju znanstveno-fantastičnim filmovima. Film je režirao Zack Snyder, poznat do filmovima 300 i Justice League, dok su scenarij pisali Zack Snyder, Kurt Johnstad i Shay Hatten. Rebel Moon je epska avantura podijeljena u dva dijela, a prati ratnicu Koru s kompliciranom prošlosti koja je odlučila okupiti trupe iz cijele galaksije za borbu korumpirane vlade. Glavne zvijezde filma su Sofia Boutella, Ed Skrein, Cleopatra Coleman i Cary Elwes, dok ćemo u sporednim ulogama gledati Anthonyja Hopkinsa, Charlieja Hunnama, Michiela Huismana, Djimona Hounsoua, Doonu Bae i Jenu Malone. Očekujte nastavak, Rebel Moon – Part Two: The Scargiver, na platformi sljedećeg proljeća.

Maestro

Netflix, 20. prosinac

Maestro je biografski film o legendarnom američkom pijanistu i skladatelju Leonardu Bernsteinu. Leonarda je utjelovio Bradley Cooper, koji se u ovom filmu ponovno našao i u redateljskoj ulozi, a produkciju potpisuju Steven Spielberg i Martin Scorsese. Radnja filma prati odnos Bernsteina i njegove žene, Felicije Montealegre Bernstein, koju je utjelovila britanska glumica Carey Mulligan. Film je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu u rujnu 2023. godine, a 20. prosinca ćemo vidjeti je li jednako uspješan kao i Cooperov dobro poznati projekt "A Star Is Born".

Apolonia

HBO, 10. prosinac

U ovom dokumentarnom filmu predstavljen je trinaestogodišnji portret karizmatične likovne umjetnice Apolonije Sokol. Apolonia je poljsko-francuska predstavnica današnjeg kozmopolitskog načina života. Film prikazuje njezine tinejdžerske godine u Danskoj, boemski život tijekom studija umjetnosti u Parizu, njezine prve korake u umjetničkom poslu u SAD-u i napokon veliko priznanje u Rimu. Dokumentarac je u rujnu 2022. godine proglašen najboljim filmom na 35. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA.

All the Old Knives

HBO, 3. prosinac

Ovaj napeti špijunski triler nastao je pod redateljskom palicom Janusa Metza Pedersena, a temelji se na bestseleru Olena Steinhauera. Chris Pine glumi agenta CIA-e Henryja, koji istražuje tajanstvenu agenticu Celiju (Thandiwe Newton), s kojom dijeli romantičnu prošlost. Film smo dosad mogli gledati na Amazon Primeu, a sada je stigao i na HBO.

Promising Young Woman

HBO, 8. prosinac

Film je debitantsko ostvarenje britanske spisateljice, glumice i redateljice Emerald Fennell, a 2021. godine nagrađen je i Oscarom za najbolji scenarij. Radnja ove crne komedije s elementima trilera prati mladu ženu Cassie (Carey Mulligan) koja želi osvetiti svoju prijateljicu koja je bila žrtva silovanja. Cassie je pametna, lukava, neustrašiva i živi dvostruki život. Po danu radi kao konobarica u lokalnom kafiću, a noću započinje svoju igru.

Candy Cane Lane

Amazon Prime Video, 1. prosinac

Eddie Murphy ponovno se udružuje s redateljem filma "Boomerang" Reginaldom Hudlinom u zabavnoj blagdanskoj komediji. Murphy glumi Chrisa Carvera, stanovnika predgrađa koji zbog opsesije pobjedom na natjecanju u božićnoj rasvjeti prihvaća pomoć zlonamjerne vilenjakinje Pepper (Jillian Bell), nakon čega, naravno, dolazi do neočekivanih posljedica.

Asteroid City

Amazon Prime Video, 12. prosinac

Nakon filmova kao što su “Kraljevstvo izlazećeg mjeseca” (2014.), “Hotel Grand Budapest” (2014.), “Francuska depeša” (2021.), poznati redatelj Wes Anderson vratio se s filmom “Asteroid City” (2023.). Radnja filma smještena je u pedesete godine prošloga stoljeća, a prati djecu i roditelje koji dolaze u pustinjski grad na Junior Stargazer/Space Cadet konvenciju koja okuplja astronome, nastavnike i obitelji tinejdžera zainteresiranih za astronomiju te vojsku. Svi očekuju ugodno druženje, no umjesto toga svjedoče kaosu nakon što dolazi do prekida konvencije zbog “događaja koji mijenjaju svijet”. Odličnu glumačku postavu čine Scarlett Johansson, Tom Hanks, Edward Norton, Willem Dafoe, Margot Robbie, Jason Schwartzman i drugi.

Sound of Freedom

Amazon Prime Video, 26. prosinac

U ovom akcijskom filmu Jim Caviezel glumi Tima Ballarda, bivšeg vladina agenta koji se upušta u opasnu misiju spašavanja djece od trgovaca ljudima u Kolumbiji. Film je snimljen prema istinitoj priči, a scenarij i režiju potpisuje Alejandro Monteverde. Ovo je jedan od najkontroverznijih filmova godine pa ne iznenađuje da je privukao pažnju šire javnosti. U kinu smo ga mogli gledati krajem kolovoza, a sada napokon stiže na streaming platformu Amazon Prime.

Killers of the Flower Moon

Apple TV+, 5. prosinca

Povijesna drama Martina Scorsesea, koji je režirao i Oscarom nagrađeni film Goodfellas, temelji se na istoimenom bestseleru Davida Granna. Radnja filma smještena je u Oklahomi 1920-ih, a prikazuje neka od najstrašnijih ubojstava u američkoj povijesti nad pripadnicima indijanskih plemena. Film ima sjajnu glumačku ekipu: uz Leonarda DiCaprija, glumi Robert De Niro, Brendan Fraser, Jesse Plemons i Lily Gladstone.

Family Plan

Apple TV+, 15. prosinac

U ovoj akcijskoj komediji blagdanske tematike Mark Wahlberg glumi tipičnog muškarca iz američkog predgrađa, no iza uloge muža i oca troje djece stoji nekadašnji plaćeni ubojica. U filmu koji je režirao Simon Cellan Jones, bivši plaćenik mora odvesti svoju obitelj na sigurno te se obračunati s negativcima.

Indiana Jones And The Dial Of Destiny

Disney+, 15. prosinac

Prošle su 42 godine otkako je Harrison Ford prvi put uzeo šešir i bič profesora arheologije i pustolova Henryja Indiane Jonesa. Priča je ubrzo prerasla u serijal, a na Disney+ dolazi zadnji film popularne franšize koji je snimljen 2023. godine pod redateljskom palicom Jamesa Mangolda. U novom nastavku Harrisonu Fordu pridružili su se i Antonio Banderas, Phoebe Waller-Bridge, John Rhys-Davies, Shaunette Renee Wilson i drugi, a na mjestu izvršnih producenata našli su se Steven Spielberg i George Lucas.

Percy Jackson and the Olympians

Disney+, 20. prosinac

U fantastičnoj avanturi redatelja Chrisa Columbusa, snimljenoj prema popularnom romanu Ricka Riordana, izmiješane su grčka mitologija i suvremeni svijet. Percy Jackson je 12-godišnji dječak koji otkriva da je polubog, sin grčkog boga Posejdona, te se seli u Kamp miješanih krvi, u kojem djeca polubogova dobivaju zaštitu i obuku kako bi usavršili svoje jedinstvene vještine. Ubrzo kreće u avanturu s prijateljicom Annabeth Chase, koja je također polubožica, i satirom Groverom Underwoodom, kako bi spasio svoju majku, vratio Zeusu munju koju su mu ukrali i spriječio rat među bogovima.

Linker
26. travanj 2024 00:07