K-DRAMA

Prijedlog za binge: Predlažemo južnokorejske serije koje su dostupne na Netflixu

Kroz zadnjih sedam godina, Netflix je prikupio gotovo 300 južnokorejskih serija svih žanrova. Izdvojili smo popularne serije koje predlažemo da pogledati.

Od kako je prije sedam godina počeo otkupljivati prava za prikazivanje južnokorejskih serija, Netflix ih danas prikazuje gotovo 300. Rastom popularnosti korejske glazbe i kulture na zapadnom tržištu jednako tako raste interes za takozvanim k-dramama pa predlažemo ovih osam serija za binganje na Netflixu.

Bloodhounds

Ova akcijska drama prati dva mlada boksača koji od protivnika u ringu postaju prijatelji, a spletom okolnosti završe u svijetu privatnih zajmova i kamatara. Ovo je priča o istinskom prijateljstvu i neobičnom partnerstvu boksača i dobronamjernog kamatara u borbi protiv organiziranog ringa kriminalaca koji prisilno otkupljuju tuđe biznise. Drama je na Netflix došla 2023., a sastoji se od samo osam epizoda koje u prosjeku traju sat vremena.

D.P.

Tijekom služenja obaveznog vojnog roka, Joon-ho postaje članom jedinice koja lovi dezertere te otkriva bolnu stvarnost koju prolaze vojnici tijekom vojne obuke. Serija je na Netflix došla 2021., a ove je godine izašla druga sezona. Drama obrađuje teme zlostavljanja u vojsci, korupcije, diskriminacije LGBTQ+ zajednice te ispituje koliko je vojska kao organizacija odgovorna za zločine počinjene u službi.

Extraordinary Attorney Woo

Briljantna odvjetnica Woo Young-woo počinje raditi u vrhunskoj odvjetničkoj tvrtki i hvata se u koštac s izazovima u sudnici kao i izvan nje. Young-woo je prva odvjetnica s Aspergerovim sindromom, a pohvaliti se može visokim kvocijentom inteligencije, impresivnim pamćenjem i kreativnim procesom razmišljanja.

Hometown Cha-Cha-Cha

Romantična komedija prati zubarku koja iz velikog grada, Seula, seli u idilično primorsko mjesto Gongjin gdje otvara svoju ordinaciju i upoznaje seoskog majstora za sve. Serija će vas nasmijati, rasplakati, ali zasigurno zabaviti. Po formatu je nešto dulja od ostalih serija na Netflixu, sastojeći se od 16 epizoda koje u prosjeku traju 75 minuta.

My Name

Nakon ubojstva njezina oca i izbacivanja iz srednje škole, žena željna osvete udružuje se s moćnim kriminalcem i pod njegovim vodstvom ulazi u policiju kako bi pronašla očevog ubojicu. Akcijska serija prepuna je intrige i neočekivanih zapleta, a kraj ćete ili predvidjeti ili će vas naljutiti. Sa samo osam epizoda, serija je na Netflix došla 2021.

Crash Landing on You

Nesreća pri paraglidingu južnokorejsku nasljednicu odbaci u Sjevernu Koreju i u život vojnog časnika, koji odluči da će joj pomoći da se sakrije. Zabranjena romansa, neočekivana prijateljstva, ljubav, borba i tuga, očekuju vas u 16 epizoda ove serije.

Thirty-Nine

Oslanjajući se jedna na drugu u dobru i zlu, tri najbolje prijateljice zajedno prolaze kroz sve što im je život priredio - ljubav, bolest i gubitak, a sve na pragu 40. Ova gorko-slatka serija sastoji se od 12 epizoda.

Descendants of the Sun

Kapetan u specijalnim snagama južnokorejske vojske i vođa Alfa tima, Si-jin, izvan dužnosti u bolnici upoznaje talentiranu kirurginju Mo-yeon koja osvaja njegovo srce, no priroda njegovog posla uzrokuje razdor među njima i često ih dovodi u opasnost. Serija je u Koreji izašla 2016. godine kada je privukla pažnju međunarodnih obožavatelja i gotovo osam mjeseci bila najgledanija korejska serija.

Linker
05. ožujak 2024 16:55