Lastovo

Premijera! Pjesma koja ‘katapultira‘ u morski šušur, pisali su je dalmatinski bardovi

Čitatelji Gloria.hr prvi mogu čuti pravu ljetnu pjesmu kantautora s Korčule koji pjeva o obližnjem Lastovu, pjesmi nije odolio ni Saša Antić koji je na njoj ostavio svoj pečat.

Kako biste opisali Dalmaciju "u lito"? Ne morate mnogo razmišljati, nego poslušajte najbolji opis u glazbi i slici koju nam servira pjesma "Lastovo", premijerno na Gloria.hr.

Pogledajte i poslušajte premijerno:

Talentirani kantautor s Korčule Bruno Filipović napisao je izvornu ljetnu pjesmu "Lastovo" i kroz pismu iz druge perspektive prenio atmosferu Dalmacije "u lito". Šarmu pjesme nisu mogli odoljeti ni Jakša Jordes ni Saša Antić koji su odmah nakon što su je čuli u demo verziji željeli sudjelovati u njenom daljnjem nastajanju. Ekipi se pridružio i producent Hrvoje Prskalo koji je sve zaokružio da nam ova duhovita priča bude što ugodnija uhu.

‘‘Pjesma govori o utjecaju ekspandirajućeg turizma na folklor, način života, funkcioniranje malih priobalnih mjesta i sela, te na psihu i život ljudi koji su u miru devet mjeseci na godinu i tri mjeseca u apsolutnom neorganiziranom preinvazivnom kaosu. Pjesma govori o izgubljenom raju i traženju zadnjih mrvica neotkrivenog spokoja, kakvog je Dalmacija izvorno predstavljala", rekao je Bruno za novi singl "Lastovo".

Glazbu i tekst napisao je Bruno Filipović, zajedno s njim Saša Antić potpisuje aranžman i produkciju, a mix i mastering Hrvoje Prskalo. Kadrove spota snimio je Dragan Đokić na području Lumbarde i Korčule, za scenarij je zaslužan Dimitrij Medvedov, a produkciju potpisuje Skygorilla.

image

‘Lastovo‘ je nova pjesma Brune Filipovića

SCREENSHOT

U spotu su glumili Bruno Filipović, Jakša Jordes Kriletić, Saša Antić, Ranko Ivelja, Dinko Fazinić i Dejan Čirjaković kojeg smo mogli upoznati u popularnom serijalu ‘Državni posao‘ koji se emitira u Srbiji preko 15 godina i ima milijunsku pratnju.

Ekipa je napravila odličan posao sve je tu - ljetno raspoloženje s kapljicom realnosti, zezancije i ironije. Pozitivna energija kreativnosti izlazi kroz svaku strofu pjesme dok se Bruno, Jakša i Saša izmjenjuju u vokalnim dionicama.

Kako kažu "...treba poći da guštan“, a vi ovo ljeto guštajte uz "Lastovo"!

Linker
24. travanj 2024 16:32