PRVE FOTOGRAFIJE

Povratak na filmska platna nakon tri godine: Evo kako se Depp snašao u ulozi slavnog vladara

Nakon sudske trakavice u kojoj je sudjelovao posljednjih godina, Johnny Depp se ponovno posvetio glumačkoj karijeri.

Posljednje dvije godine nisu bile nimalo lake za Johnnyja Deppa. Vodio je pravnu bitku za bitkom, te je nakon mučnog razvoda od Amber Heard uslijedilo još mučnije suđenje za klevetu, u kojem je njegova bivša supruga izvukla deblji kraj. Iako je Johnny dobio slučaj, cijela se situacija loše odrazila na njegovu glumačku karijeru te je ostao bez uloga u proslavljenim franšizama Fantastične zvijeri i kako ih pronaći te Pirati s Kariba.

image

Ovo je prva Johnnyjeva uloga u posljednje tri godine

PRESS

Upravo je zato mnoge razveselila vijest o Johnnyjevom povratku na filmska platna, no umjesto u holivudskom blockbusteru pojavit će se u drami francuske produkcije. Riječ je o filmu Jeanne du Barry, koji se izvorno trebao zvati La Favorite, a prati priču o posljednjoj ljubavnici francuskog kralja Luja XV. Du Barry je rođena u siromaštvu, no zahvaljujući svojoj inteligenciji uspjela je napredovati na društvenoj ljestvici i naposljetku postati omiljenom kraljevom družicom.

Film se osim promjene naziva suočio i s brojnim odgađanjima, a snimao se 11 tjedana u studijima i poznatim lokacijama u Francuskoj poput dvorca Versailles. Depp će utjeloviti kralja Luja XV., dok će se u ulozi njegove ljubavnice i glavne junakinje pojaviti redateljica filma Maïwenn.

image

Očekuje se da će se film premijerno prikazati u Cannesu

PRESS

Bit će to prva Deppova uloga u igranom filmu u posljednje tri godine, a producenti su u utorak objavili prve teaser fotografije koje prikazuju Johnnyja u kostimu slavnog francuskog vladara. Iako datum premijere još uvijek nije poznat, strani mediji izvještavaju da je moguće da će Jeanne du Barry biti dio programa ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu u svibnju.

Linker
19. travanj 2024 17:42