NETFLIX
"Ljubav, uhođenje, ubojstvo"

Pogledali smo Netflixov hit dokumentarac i uvjerili se da je to nešto najbizarnije što smo vidjeli

Ljubitelji true crime dokumentaraca na Netflixu oduševljeni su novim dokumentarcem "Ljubav, uhođenje, ubojstvo" koji govori o automehaničaru koji se prvi put okuša u internetskim spojevima, ali naleti na ženu koja mu život pretvori u pakao. Od opsesije preko uhođenja do ubojstva priča će vas šokirati i natjerati na razmišljanje kakvi se sve psihopati kriju iza profila na dating stranicama.

Ljubitelji true crime dokumentaraca na Netflixu oduševljeni su novim dokumentarcem "Ljubav, uhođenje, ubojstvo" koji govori o automehaničaru koji se prvi put okuša u internetskim spojevima, ali naleti na ženu koja mu život pretvori u pakao. Od opsesije preko uhođenja do ubojstva priča će vas šokirati i natjerati na razmišljanje kakvi se sve psihopati kriju iza profila na dating stranicama.

Prošlo ljeto prekinula sam s dečkom nakon nešto manje od dvije godine veze i umjesto da svatko krene svojim putem, on se, najblaže rečeno, s time nije mirio. Prvo me molio da se pomirimo, a kada sam to odbila, počeo mi je svakodnevno slati uvredljive poruke. Najviše se razbjesnio nakon što sam ga blokirala na svemu, pa me krenuo zvati sa skrivenog broja i slati mi nebrojeno mnogo mejlova u kojima mi uglavnom prijeti, vrijeđa, pa se kaje i tako ukrug. Kada sam se već počela polako bojati za vlastitu sigurnost otišla sam u policijsku postaju i prijavila ga za nametljivo ponašanje. I srećom, na tome je sve stalo. On se primirio, više me nije gnjavio, život se polako vratio u normalu. No, što kada ne stane? Što kada se opsesija pretvori u patologiju? Ima li policija za to rješenje? Više puta se nažalost pokazalo da nema. I to ne samo ovdje kod nas na Balkanu već i u Americi. Pokazalo se to nebrojeno mnogo puta pa tako i u najnovijem hit dokumentarcu Netflixa "Ljubav, uhođenje, ubojstvo".

image

Novi true crime dokumentarac na Netflixu

NETFLIX

Priča ide ovako. Dave, mladi rastavljeni otac dvoje djece koji radi kao automehaničar, nakon razvoda se osjećao vrlo usamljeno pa se prijavio na dating stranicu. Ondje je upoznao Liz, mladu ženu također s dvoje djece, koja ga je privukla na prvi dojam. Nasmijana, zabavna, duhovita. Ništa nije slutilo na probleme. Mladi par dane je provodio dopisujući se, a navečer su se sastajali na piću ili kod njega u stanu kada su im to obveze dopuštale. Kako bi se to danas reklo bili su u "situationshipu", u prijevodu nisu bili u vezi pa se Dave upustio u još jedan odnos.

Cari je bila samohrana majka, također su se upoznali na dating stranici i viđali se vrlo kratko jer Cari je ubrzo nestala pa se Dave ipak vratio Liz koja je cijelo vrijeme bila tu negdje i bila mu je podrška. I tu za njega počinje pakao. Ne figurativno, već doslovno jer Cari mu je možda nestala iz videokruga, ali ne i iz života. Barem je tako mislio. Prvo mu je slala poruke, pa mejlove, pa je prijetila ubojstvom njegove djece i bivše partnerice, nju uhodila. Ukratko, Dave je itekako požalio dan kada se prijavio na dating stranicu. Policija Cari nikako nije mogla ući u trag, u priču su se uključili istražitelji s dugogodišnjim iskustvom, cijela država tražila je Cari. Njezina majka, sin, prijatelji, Dave, jedino što su imali od nje bili su mejlovi i ugnjetavanje preko mreža. I tu dolazimo do najbizarnijeg dijela filma jer priča se izokrene za 360 stupnjeva, a otkrije ju autistični IT-jevac koji radi za policiju i to sasvim slučajno. Dalje vam nećemo spojlati, pogledajte sami ovaj šokantnan dokumentarac. No, podsjetit ćemo vas na neke slučajeve kada su zvijezde bile na meti "stalkera".

image

Online dejtanje za Davea Kroupu pošlo je po zlu

NETFLIX

Možda i najpoznatiji slučaj u Hrvatskoj koji je dobio i sudski epilog je onaj koji je doživjela Nina Badrić. Umirovljenik I.M. osuđen je na osam mjeseci zatvora jer je pjevačicu dvije godine uhodio od Zagreba do Hvara, slao joj pisma i pjesme iako ga je više puta upozorila da to ne radi. Srećom, to je danas daleko iza nje. No, zato je od ruke stalkera tragično stradao legendarni John Lennon. Mark David Chapman, ubojica Johna Lennona, prvo je bio njegov obožavatelj pa tek potom ubojica. Rekao je kako nije mogao odoljeti slavi koja će doći sa zločinom, i tako je zavio u crno cijeli glazbeni svijet. Iako se svjetski celebritiji teško mogu obraniti od poludjelih obožavatelja, ali im je i lakše s njima se nositi, pitanje koje se postavlja je kako mi "obični ljudi" možemo prepoznati psihopata. Nažalost, odgovor je nikako jer oni se ne ponašaju poput manipulatora ili narcisa. Barem kada govorim iz vlastita iskustva. Oni vas ne "love bombaju", ne ponašaju se čudno, pokazuju empatiju, ne ponašaju se kao žrtve, prijašnje veze su im završile normalno, ali zato lažu ko psi, a to je naravno najteže spoznati, a kad već saznate često bude prekasno. Dobro to zna i Dave s početka teksta. Zato, jedino što vam možemo poželjeti ukoliko budućeg partnera tražite preko mreža je: "Sretno!" i da Sretno Valentinovo svima koji slave jer možete si same kupiti cvijeće, ali ipak ga je ljepše dobiti.

Linker
26. travanj 2024 06:48