romantičan duet

Ozljeda mu je prekinula odbojkašku karijeru, a sad je napisao pjesmu

Njega prati glas da je najviši pjevač. Mateja Mudrovčića Mudrog njegova 204 centimetra visine prvo su usmjerila prema profesionalnoj odbojci. Jedna ozljeda kriva je da je od karijere odbojkaša morao odustati, nakon kako kaže promašenog pokušaja rada u banci posvetio se glazbi, koja ga je potpuno obuzela.

"Počinjem živcirati sve oko sebe time koliko mogu pričati o glazbi i svim njenim aspektima", šali se Mudri, koji osim što pjeva i piše glazbu.

Tako je napisao i ljubavni duet "Priča o nama" koji je otpjevao s Gabrielom Hrženjak, klasičnom pjevačicom koja svojim glasom oduševljava sve, pa je tako i članove žirija u talent showu Zvijezde, kada je na njeno pjevanje oduševilo svih pet članova žirija.

Mudri, kojeg tako zovu svi - čak i mama - također je nastupao u glazbenim natjecanjima, ali s puno manje uspjeha.

image

Matej Mudrovčić Mudri

PETAR BARISIC

"Bio sam pred nekoliko godina na dva, neću sad reći koja. Jednom nikako nisam htio izgovoriti što je produkcija htjela da kažem, htjeli su da igram na kartu koja nije moja. Drugi put mi je pukao glas na doslovno zadnjem tonu pjesme. Obadva puta moj nastup nije prikazan na televiziji. To sam protumačio kao znak da meni uspjeh neće doći preko noći i na talent showovima", kazao je kantautor.

No to ga nije odvratilo od namjere da se posveti glazbi, kao autor predstavio se sa šest singlova dosad, jednom božićnom pjesmom, i dvije studijske obrade, a nastupao je i u mjuziklima Pacijenti (Huljić, Barberić, Gavran) i Jadnici (Cornerstone arts). Iako je glazba imala ozbiljnu konkurenciji u sportu, u njegovom životu prevagnula je ‘viša sila‘.

"Moji roditelji su poticali u nama i sport i glazbu, svi smo bili aktivni odbojkaši i svi sviramo neki instrument. Ja sam prvotno bio odbojkaš, čak sam bio pred odlazak u Japan na profesionalni ugovor. Jedna ozljeda, nekoliko nastupa, i malo-pomalo glazba je preuzela vrh moje ljestvice prioriteta i to će tako i ostati", prisjetio se.

image

Gabriella i Mudri

PRESS

Inspiraciju za pjesmu "Priča o nama", našao je u drugoj vrsti umjetnosti, naime Mudri je pročitao zbirku kratkih priča Jelene Kastaneti, istaknute autorice mlađe generacije. Jedan stih iz knjige "Priče o nama" ga je potaknuo da napiše pjesmu.

"Pjesmu smo prvotno snimili samo s mojim vokalom, ali me uvijek vukla na duet i dugo sam razmišljao koga zvati. Jedno jutro sam pomislio na Gabriellu, kako bi njoj ova pjesma legla. Taj dan navečer smo se čuli jer sam je preporučio za jedan nastup, i ničim izazvana mi kaže: ‘Ako imaš neki duet, slobodno zovi!‘. U tom trenu sam znao da to mora biti to! Sutra sam joj poslao pjesmu, i eto nas s prvim autorskim duetom, i njoj i meni", ispričao je Mudri.

image

Gabriela Hrženjak

PETAR BARISIC

Isto tako kada bi se morao opisati kao jedna pjesma odabrao je klasik - Erica Claptona i njegovu stvar "Got to get better".

"Uvijek mislim da sve moram i mogu bolje. No dok god postoji neki napredak, sretan sam. Nije toliko bitno gdje sam sada, koliko smjer u kojem idem", objasnio je.

Mudi marljivo radi i na novim pjesmama, prvo svom singlu, a kako se nada uskoro bi mogao objaviti i album. "Sljedeći singl se već kuha, bit će opet mrvu drugačiji od svih dosad. Što se albuma tiče, živim za taj trenutak, brojčano mi fali još par pjesama. Ipak, mislim da album mora biti zaokružena cjelina, a ja sam se dosta stilski odmaknuo od svojih početaka, pa ću vidjeti što će od starih pjesama ući na album, a što ne. To su već slatke brige", zaključio je Matej Mudrovčića Mudri.

Linker
19. travanj 2024 04:39