KNIVES OUT FRANŠIZA

Ovo je trenutno najgledaniji film na Netflixu, uskoro će se početi snimati nastavak

Napeta priča prikovala je gledatelje pred ekrane te je u prva tri dana na platformi prikupila 82,1 milijun sati gledanja. Mnoge od njih zasigurno će razveseliti vijest da redatelj u planu ima i treći dio Knives Out franšize.

Netflixov film Glass Onion nastavak je kinohita Knives Out iz 2019. godine o misteriju ubojstva, nadahnutom romanom Agathe Christie koji je zaradio više od 300 milijuna dolara i redatelju Rianu Johnsonu donio nominaciju za Oscara. Nakon jednotjednog prikazivanja u kinima za Dan zahvalnosti, Glass Onion je premijerno prikazan na Netflixu 23. prosinca i ubrzo je zauzeo prvo mjesto na ljestvici gledanosti.

Glass Onion klasični je misterij zatvorene sobe u nešto modernijem kontekstu - naime, radnja se odvija za vrijeme pandemije. Detektiv Benoit Blanc, kojeg glumi Daniel Craig, ovoga je puta pozvan da se pridruži vikend partyju na privatnom otoku ekscentričnog milijardera Milesa Brona (Edward Norton). Pridružit će im se šaroliko društvo, sve redom poznata glumačka imena poput Janelle Monáe i Kate Hudson, no ubrzo će smijeh i zabavu zamrijeti jer će se na otoku odigrati ubojstvo.

image

U trećem nastavku također ćemo gledati Craigovog Benoita Blanca

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Napeta priča prikovala je gledatelje pred ekrane, te je u prva tri dana na platformi prikupila 82,1 milijun sati gledanja. Također, procjenjuje se da se Glass Onion gledao u čak 35 milijuna kućanstava u više od 93 zemlje.

image

Glass Onion trenutačno je Netflixov film broj jedan

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Mnoge od njih zasigurno će razveseliti vijest da Rian Johnson u planu ima i treći dio Knives Out franšize. Ovoga puta obožavatelji će nastavak čekati nešto kraće jer će se nova avantura Benoita Blanca snimati u 2023. godini.

image

Ubojstvo na privatnom otoku prikovalo je gledatelje pred ekrane

NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

"Iskreno govoreći, u proteklih nekoliko mjeseci najuzbudljivija kreativna stvar bio mi je taj treći film. Mislim da ću odmah uskočiti u njega. Pokušavam shvatiti kako da bude potpuno drugačiji od ovog, kao i od prvog dijela", izjavio je za Deadline.

Johnson je najavio da u trećem nastavku ponovno možemo očekivati potpuno novu glumačku postavu, osim glavnog lika, Craigovog Blanca, koji ostaje njihova poveznica.

Linker
18. travanj 2024 20:27