PAD KUĆE USHER

Ovo će biti novi Netflixov hit: Idealan je za najstrašniji mjesec u godini

Za Noć vještica pripremamo se s novom horor serijom koja već ima odlične ocjene, a stiže 12. listopada.

Početak je listopada, mjeseca u kojem kreću pripreme za Noć vještica pa je upravo to mjesec u kojem streaming servisi ponude najveći izbor horor filmova. Netflix je sezonu otvorio s novom horor serijom "The Fall of The House of Usher", redatelja Mikea Flanagana koji je autor i hit horor serijala "The Midnight Club" te, "Midnight Mass", "The Haunting of Hill House" i "The Haunting of Bly Manor".

Novi serijal odlično je prihvaćen od gledatelja, ali i kritičara koji smatraju kako je novi Flanaganov projekt majstorski primjer kako horor treba izgledati, ispunjen dramom i neizvjesnošću. Flanagan je ponovno pohvaljen jer se ne oslanja na "jeftino" zastrašivanje gledatelja, već fokus stavlja na gradnju napetosti i straha. Dramska-horor serija prati Rodericka Ushera, izvršnog direktora korumpirane farmaceutske tvrtke, kojeg glumi Bruce Greenwood. Usher se mora suočiti sa svojom mračnom prošlošću kada njegova djeca počinju umirati na misteriozan i brutalan način. Iza ubojstava stoji misteriozna žena, a ubojstva počinju otkrivati skrivene tajne dinastije Usher.

Što se tiče glumaca, Mike Flanagan poznat je po tome što radi s istim glumcima pa je i u ovaj projekt pozvao omiljenu Carlu Gugino ("The Haunting of Hill House", "Midnight Mass", "The Haunting Bly Manor") koja glumi Vernu, misterioznu ženu, demona koji mijenja oblik. Ostali glumci koji se pojavljuju su Bruce Greenwood, Mark Hamill, Kate Siegel, Mary McDonnell, Henry Thomas i drugi.

Serija "The Fall of the House of Usher" je ujedno i posljednji projekt Mikea Flanagana za Netflix. Redatelj je za streaming servis napravio miniseriju "The Haunting of Hill House" koji je baziran na istoimenoj noveli Shirley Jackson i "The Haunting of Bly Manor", koji je ekranizacija novele Henryja Jamesa, "The Turn of the Screw". Obje serije odlično su prihvaćene, a s nestrpljenjem su se očekivali i njegovi projekti "Midnight Mass", koji je dobro prihvaćen od publike, te "The Midnight Club" koji je od navedenih imao najslabiju ocjenu na IMDb-u. Miniserija "The Fall of the House of Usher" bit će dostupna na Netflixu od 12. listopada.

Linker
15. travanj 2024 20:26