Mandatory Credit: Photo by Stewart Cook/Shutterstock (13869890ck)
Cher
‘Chevalier‘ film premiere, Los Angeles, California, USA - 16 Apr 2023

 STEWART COOK/SHUTTERSTOCK STEWART COOK/SHUTTERSTOCK
kuća slavnih

Ovi slavni glazbenici se bore za ulazak u Rock and Roll Hall of Fame: Cher je napokon nominirana

Rock and Roll Hall of Fame fundacija objavila je tko su ovogodišnji nominirani za ulazak u prestižno društvo. A čak 10 izvođača prvi put je dobilo priliku biti na listi.

Rock and Roll Hall of Fame fundacija objavila je tko su ovogodišnji nominirani za ulazak u prestižno društvo. A čak 10 izvođača prvi put je dobilo priliku biti na listi.

Ovih je dana muzej Rock and Roll Hall of Fame u Clevelandu objavio popis od 15 umjetnika koji su kandidati za ulazak u prestižno društvo. Na popisu su se našli: Mary J. Blige, Mariah Carey, Cher, Dave Matthews Band, Eric B. & Rakim, Foreigner, Peter Frampton, Jane‘s Addiction, Kool & the Gang, Lenny Kravitz, Oasis, Ozzy Osbourne, Sade i A Tribe Called Quest. Na listi je i nedavno preminula Sinead O‘Connor.

image

Mariah je također prvi put nominirana

ROBYN BECK AFP

"Ovaj izniman popis kandidata odražava raznolike umjetnike i glazbu koje Rock & Roll Hall of Fame poštuje i slavi", rekao je John Sykes, predsjednik Rock & Roll Hall of Fame fundacije, u priopćenju za medije. "Nastavljajući u pravom duhu rock‘n‘rolla, ovi su umjetnici stvorili pjesme koje su utjecale na generacije, i brojne glazbenike kojima su upravo oni postali inspiracija", dodao je Sykes.

Krajem prošle godine, Cher je javno prozvala Rock and Roll Hall of Fame jer je nikada nisu nominirali, a na sceni je toliko godina i jedna od dvoje glazbenika koji su imali barem jedan singl na prvom mjestu glazbenih ljestivica u svakom od posljednjih sedam desetljeća.

"Nisam u Rock and Roll Hall of Fame i znate što, ne bih bila ondje ni da mi sada daju milijun dolara", rekla je gostujući u showu kolegice Kelly Clarkson u prosincu lani. Ipak, sada je prvi put nominirana. Točnije čak 10 imena je prvi put u nominacijama, a među njima su i Mariah Carey, Lenny Kravitz, Ozzy Osbourne, Sade i Sinead.

image

Lennyju je ovo prva nominacija. A Hrvati će ga imati priliku slušati ovo ljeto u Puli

ROBYN BECK AFP

Više od 1000 glazbenika iz cijelog svijeta sudjelovat će u glasanju za izbor onih koji će ući u slavni muzej. Morat će ocijeniti potencijalne dobitnike temeljem faktora poput utjecaja koji su imali na druge, dugovječnosti, ali i izvrsnosti u stilu u kojem nastupaju. Krajem travnja fundacija će održati svečanu ceremoniju u Clevelandu kada će biti poznato koji glazbenici su uspjeli dobiti najviše glasova.

Linker
26. travanj 2024 07:49