Kino hit!

Oskarovci Anthony Hopkins i Anne Hathaway zajedno na velikom platnu

Od četvrtka je u kinima dugoočekivana priča o buntovnom dječaku koji odrasta u osamdesetima u Queensu.

Vrijeme Armageddona (Armageddon Time) je priča o odrastanju, snazi ​​obitelji i generacijskoj potrazi za američkim snom.

Paul Graff je buntovni dječak židovsko-američke obitelji kojemu su glavna zabav nestašluci s prijateljem. Njegov najbolji prijatelj Johnny je Afroamerikanac te zbog njihovih smicalica ponekad upada u veće nevolje nego Paul. Unatoč svemu, njihove su glavne brige hoće li se vidjeti s prijateljima i hoće li upasti u nevolje zbog svojih nestašluka.

image

Paulov najbolji prijatelj je Afroamerikanac Johnny

PRESS

Ovaj film od nas ne zahtijeva da se usredotočimo na samo jedan događaj ili radnju, već cjelokupnu kompleksnu životnu situaciju koja oblikuje mladog dječaka u osamdesetima u Queensu, u New Yorku.

Ovim filmom redatelj i scenarist James Gray istražuje imigrantsko iskustvo u SAD-u, a nakon ovogodišnjeg prikazivanja u Cannesu dobio je 7-minutne ovacije. James Gray je režirao i napisao scenarije za hvaljene filmove Ad Astra (2019.), Imigrantica (2013.) i Izgubljeni grad Z (2016.).

image

Anne Hathaway i Anthony Hopkins

PRESS

Film je ujedno i pomalo autobiografska priča Graya i, iako vuče paralele s Belfastom (2021.), ovaj film je manje šarmantno i nostalgično viđenje prošlosti, već samo realan prikaz odrastanja.

Paula Graffa glumi četrnaestogodišnji Banks Repeta te ima priliku dijeliti veliko platno s čak troje oskarovaca: Anthony Hopkins, Anne Hathaway i Jessica Chastain.

image

Film redateljski potpisuje James Gray

PRESS

Anne Hathaway je izjavila kako je obožavala raditi s Anthonyjem Hopkinskom, toliko da je čak zamolila Graya da ubaci scenu plesa jer je željela imati tu uspomenu s njim, a kako je Hopkins na tu ideju pristao, sada ćemo svi moći dijeliti tu uspomenu s njima.

Linker
16. travanj 2024 08:11