Posljednji XOXO

Obožavatelji razočarani, kritika sretna: Reboot legendarne serije ugašen nakon dvije sezone

Gledatelji se pozdravljaju s glamuroznom ekipom s Upper East Sidea - reboot serije "Tračerica" ipak neće dobiti novu sezonu.

Hollywood je prethodnih godina bio fiksiran na rebootove i remakeove kultnih serija i filmova iz devedesetih i nultih godina, no gotovo nikada reboot ne postigne istu popularnost kao i originalni nastavci. Dobar primjer je teen serija "Tračerica" - HBO Max objavio je da reboot serije neće dobiti svoju treću sezonu.

Trenutno je na streaming servisu aktualna druga sezona, koja posljednju epizodu ima 26. siječnja i to će ujedno biti finale ovog reboota.

image
Fotografije: Profimedia

"Teška srca moram objaviti kako se Tračerica više neće vratiti na HBO Max. Hvala svima na gledanju i nadam se da ćete ostati s nama pratiti finale serije. xoxo", objavio je producent serije Joshua Safran.

"Zahvalni smo producentima i scenaristima što su nam ponovno pružili malo drame i skandala s Upper East Sidea. Iako ne nastavljamo dalje, zahvalni smo na uzbudljivim zapletima, ljubavnim trokutima i dobroj modi, u čemu je publika mogla uživati", rekli su s HBO Maxa.

Prva sezona serija krenula je s emitiranjem u srpnju 2021. godine i kod publike je izazvala veliko zanimanje, pa je krajem iste godine najavljena i druga sezona. Unatoč zanimanju javnosti - najviše obožavateljima originalne "Tračerice", kritika nije bila naklonjena novim epizodama. Hvalili su raznolikost koja je zastupljena u novim nastavcima, no radnju su osudili kao nefokusiranu i jednoličnu. USA Today je opisao seriju kao "promašaj prikazan kroz Instagram filter".

image
Fotografije: Profimedia

Za HBO Max, ovo nije jedina serija koju su otkazali iako ju je publika dobro prihvatila - troškove su srezali i s otkazivanjem serija "Love Life" i "Westworld".

Inače, originalna "Tračerica" s Blake Lively, Leighton Meester, Edom Westwickom i Pennom Badgleyjem premijeru je imala 2007. godine i emitirano je ukupno šest sezona. Reboot serije pratio je novu generaciju učenika elitne škole u New Yorku, odnosno članove generacije Z - za razliku od originala, nastavci se fokusiraju na novo njujorško okruženje u svijetu društvenih mreža i influencera. Producenti se za sada nadaju pronaći novi dom za snimanje nastavaka treće sezone.

Linker
22. travanj 2024 17:15