The New Look

 PROMO
"The New Look"

Objavljen trailer: Prvi uvid u seriju koja prati život Christiana Diora i rivalstvo s Coco Chanel

Serija prati rivalstvo između dizajnera Christiana Diora i Coco Chanel, a u maestralnoj izvedbi Bena Mendelsohna i Juliette Binoche uživat ćemo od 14. veljače.

Serija prati rivalstvo između dizajnera Christiana Diora i Coco Chanel, a u maestralnoj izvedbi Bena Mendelsohna i Juliette Binoche uživat ćemo od 14. veljače.

Streaming platforma Apple TV+ napokon je objavila trailer za dugo iščekivanu seriju "The New Look". Serija prati poznate francuske modne dizajnere iz dvadesetog stoljeća - Christiana Diora i Coco Chanel kako prolaze kroz strahote Drugog svjetskog rata i razvijaju novi modni izričaj.

Radnja također prati sve veću popularnost Diora i njegove modne kreacije koje su ispisale povijest. Ipak, Christian svojim revolucionarnim dizajnima dovodi u opasanost posao najpoznatije svjetske modne dizajnerice Coco Chanel, koja je inače bila velika protivnica njegovog rada. U intervjuima je znala isticati da je Dior sa svojom prvom kreacijom "vratio žene u 19. stoljeće".

Serija također prati rivalstvo između ostalih vodećih modnih dizajnera toga doba. Stoga ćemo osim odnosa s Coco Chanel, vidjeti i njegov odnos s konkurentima kao što su Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga i brojni drugi poznati dizajneri koji su obilježili modnu scenu u dvadesetom stoljeću.

"The New Look" ima deset epizoda, a prve tri stižu na poznati streaming servis na Valentinino, 14. veljače. Nakon toga, ostalih sedam epizoda će izlaziti po jedan dan svake srijede sve do 3. travnja. Povijesnu dramu napisao je, producirao i režirao Tod A. Kessler, dok su Lorenzo di Bonaventura i Mark Baker izvršni producenti.

Uloga modnog dizajnera Christiana Diora pripala je australskom glumcu Benu Mendelsohnu, koji se proslavio ulogom u seriji "Bloodline", gdje je osvojio i prestižnu nagradu Emmy za najboljeg sporednog glumca 2016. godine. U ulozi Coco Chanel pronašla se francuska glumica Juliette Binoche, koju pamtimo iz filmova "Chocolat" i "The English Patient", a za posljednji je osvojila i prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najbolje sporedne glumice 1997. godine.

U glumačkoj postavi našli su se i Maisie Williams kao Catherine Dior, John Malkovich kao Lucien Lelong, Emily Mortimer kao Elsa Lombardi i Claes Bang kao Spatz. U seriji ćemo također moći uživati u pjesmama s početka dvadesetog stoljeća, a otpjevat će ih umjetnici među kojima su Florence Welch, Lana Del Rey, Bleachers, Nick Cave, Perfume Genius i brojni drugi.

Linker
27. travanj 2024 07:29