Mandatory Credit: Photo by Dave Hogan/Hogan Media/Shutterstock (14111587v)
Sir Michael Caine attends The Great Escaper World Premiere at BFI Southbank on September 20, 2023 in London United Kingdom. (Photo by Dave Hogan/Hogan Media/Shutterstock)
‘The Great Escaper‘ film premiere, London, UK - 20 Sep 2023

 DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK
ipak se vraća

Ništa od mirovine: Poznati glumac i u 90-oj godini snima novu seriju

Iako je prije dva mjeseca najavio kako se povlači u mirovinu, čini se kako Sir Michael Caine ipak ne može bez kamera.

Iako je prije dva mjeseca najavio kako se povlači u mirovinu, čini se kako Sir Michael Caine ipak ne može bez kamera.

Sir Michael Caine glumi već gotovo sedam desetljeća i snimio je više od 180 filmova tijekom bogate karijere, od čega je posljednji "The Great Escaper". Početkom listopada rastužio je mnoge obožavatelje jer je najavio da se povlači u zasluženu mirovinu.

Britanska legenda je tada za BBC rekao: "Nema glavnih muških likova s 90 godina, to igraju mladi i zgodni muškarci i žene, pa sam zaključio kako je bolje da to ostavim njima. Jedine uloge koje sada mogu dobiti su uloge 90-godišnjaka. Ili možda 85-godišnjaka", našalio se glumac. No, čini se kako se ipak predomislio. Sir Michael Caine, snima novu seriju za streaming platformu Netflix, piše Daily mail. Još nisu poznati detalji serije, no čini se kako su producenti željeli baš njega.

U bogatoj karijeri Caine je osvojio Oscara, Zlatni globus i nagradu BAFTA, a u opsežnoj filmografiji ima filmove poput "Zulu" i "The Italian Job", ali i novije poput hita "Interstellar", a glumio je i Batman franšizi "The Dark Knight" gdje mu je partner bio Christian Bale.

U svom posljednjem filmu, "The Great Escaper" čija je premijera bila u listopadu ove godine, tumači lik veterana Drugog svjetskog rata, Bernieja Jordana, koji je pobjegao iz doma za njegu kako bi prisustvovao proslavi Dana D u Francuskoj.

Sir Michael, već se nekoliko godina teže kreće i koristi štap za hodanje i to nakon što je operirao kralježnicu jer je pao na ledu, no i dalje je vedrog duha i čini se ne namjerava tako skoro u mirovinu.

Linker
27. travanj 2024 13:05