Nick Cave

 MARK STEWART/POOL/SHUTTERSTOCK
Nakon sedam godina

Nick Cave ide na veliku europsku turneju, a potvrđeno je i kada stiže u Hrvatsku

Princ tame, kako neki zovu ovog slavnog glazbenika sa svojim bendom nastupit će u zagrebačkoj Areni.

Princ tame, kako neki zovu ovog slavnog glazbenika sa svojim bendom nastupit će u zagrebačkoj Areni.

Nakon gotovo sedam godina pauze, Nick Cave & The Bad Seeds najavili su turneju po Velikoj Britaniji i Europi. Posjetit će 27 gradova, a jedan od njih je, na veselje, mnogih obožavatelja i Zagreb.

Turneja počinje 24. rujna u Oberhausenu u Njemačkoj i završava u Parizu 17. studenog. U Areni Zagreb nastupit će 15. listopada, a ulaznice će biti u prodaji već od 22. ožujka. Bend će na turneji promovirati novi album “Wild God” koji planiraju objavit 30. kolovoza ove godine. Dosad su objavili 17 studijskih albuma, od "From Her To Eternity" iz 1984. do iznimno hvaljenog "Ghosteen", objavljenog krajem 2019. godine, te sada nakon gotovo pet godina pauze stiže novi nosač zvuka.

image
MARK STEWART/POOL/SHUTTERSTOCK MARK STEWART/POOL/SHUTTERSTOCK

"Ne želim puno govoriti o samom albumu dok ne izađe u kolovozu i dok ne čujete sve pjesme, ali mogu vam reći da je to album pun tajni,, Sastoji se od niza kompleksnih i međusobno povezanih narativa, pri čemu je naslovna pjesma ‘Wild God‘ primarni pokretač, dok se ostale pjesme hrane jedna drugom - ne toliko da ispričaju priču, već da se okupe oko izuzetno ranjivog i misterioznog ‘događaja‘ koji se nalazi u središtu glavne pjesme albuma", rekao je nedavno slavni glazbenik za NME.

Nick Cave, glazbenik koji je karijeru izgradio na mračnim stihovima i glazbi, obožavan je od svoje brojne publike diljem svijeta. Od milja su ga nazivali i Princom tame, a u više od 40 godina profesionalne karijere i Cave i njegovi suradnici promijenili su umjetnički izričaj nekoliko puta. Nicku ovo nije prvi dolazak u Hrvatsku gdje ima mnogobrojne fanove.

Linker
27. travanj 2024 17:14