NETFLIX
Zaludila gledatelje

Netflix ima novi hit: U samo tjedan dana korisnici su ovu seriju gledali ukupno 115 milijuna sati

Obećavajući epski znanstveno-fantastični triler "Problem 3 tijela" osvojio je publiku diljem svijeta.

Obećavajući epski znanstveno-fantastični triler "Problem 3 tijela" osvojio je publiku diljem svijeta.

Nakon što je 21. ožujka izašla na Netflixu, serija "Problem 3 tijela" ne skida se s vrha trendinga u cijelom svijetu. Skinula je čak i "Gospodu" Guya Ritchieja s prvog mjesta.

Netflix je objavio da je serija dva uzastopna tjedna u top 10 njihovih najgledanijih serija, a od 25. do 31. ožujka korisnici su seriju gledali ukupno 115 milijuna sati. Serija je u top 10 u 93 države svijeta, a prvo mjesto trendinga zauzela je u Austriji, Belgiji, Argentini, Brazilu, Kanadi, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Sloveniji, Italiji, Srbiji, pa tako i u Hrvatskoj.

Kreatori serije su David Benioff, D. B. Weiss i Alexander Woo, a temelji se na istoimenoj knjizi Liu Cixina. Objavljeno je osam epizoda, a glavne uloge imaju Benedict Wong, Jess Hong, Jovan Adepo, Eiza González, Zine Tseng i drugi.

Serija se bazira na mogućnosti da ipak nismo sami u svemiru, a kroz različite priče i trenutke u vremenu (od šezdesetih godina do naše daleke budućnosti) javlja se želja za komuniciranjem s izvanzemaljskim životom i susretom s vanzemaljcima.

Radnja prati skupinu znanstvenika koji se pripremaju za najveću prijetnju s kojom se čovječanstvo ikad susrelo. Ye Wenjie (Tseng) je astrofizičarka koja je vidjela kako joj je otac brutalno ubijen tijekom Kineske kulturne revolucije. Godinama kasnije regrutirana je u vojsku i postaje dio tajne misije čiji je cilj uspostavljanje kontakta s izvanzemaljcima.

Serija je podijelila mišljenja u Kini i izazvala bijes nacionalista na internetu zbog scena koje prikazuju nasilno i burno razdoblje u modernoj povijesti zemlje. Netflix nije dostupan u Kini, ali gledatelji mogu gledati njegov sadržaj koristeći virtualne privatne mreže (VPN) kako bi zaobišli stroga geo-ograničenja ili pak konzumiranjem piratskih verzija. Na kineskim društvenim mrežama reakcije su različite, no prašina se svakako podigla.

Kreatori serije nedavno su izjavili da su optimistični u vezi novih sezona. "Pa, tri romana su u trilogiji. Romani postaju sve duži i duži tako da ne bih rekao da će se preslikati točno na tri sezone. Imamo već ideje što učiniti u drugoj sezoni. Želimo doći do kraja trilogije", rekao je Alexander Woo.

image

Serija "Problem 3 tijela" ne skida se s vrha trendinga u cijelom svijetu

JAMES GILLHAM/SHUTTERSTOCK
Linker
28. travanj 2024 10:56