život zvijezde

Nakon godina nagovaranja ipak je popustio: Netflix snima dokumentarnu seriju o glazbenom velikanu

Iako njegova karijera traje više od 55 godina, u životu se nije htio baviti glazbom, već nogometom, ali prometna nesreća mu je promijenila cijeli život.

Jedan od najpoznatijih španjolskih glazbenika svih vremena Julio Iglesias i otac pjevača Enriquea Iglesiasa, pristao je da streaming platforma Netflix snimi dokumentarnu seriju o njegovom životu. Radnja serije će prikazati kako je Julio postao prvi umjetnik van engleskog govornog područja koji se uspio probiti na azijsko i američko tržište, ali i detalje o njegovom privatnom životu. Iako, datum izlaska serije još uvijek nije poznat mnogi je već sad s velikim nestrpljenjem očekuju.

image
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

"Nakon puno glasina, knjiga i dokumentaraca u kojima nisam sudjelovao, odlučio sam ispričati svoju stranu priče i reći istinu o svom životu", rekao je 80-godišnji pjevač.Danas mega uspješan Iglesias prvotno se nije htio baviti glazbom već nogometom. Naime, igrao je u poznatom španjolskom nogometnom klubu Real Madrid, ali prometna nesreća je nažalost bila presudna za njegovu nogometnu karijeru.

Ubrzo se Julio počeo baviti pjevanjem te je izgradio zavidnu karijeru, a ima obožavatelje diljem svijeta. Snimao je pjesme na brojnim jezicima, među kojima su talijanski, portugalski, engleski i njemački jezik. U dugogodišnjoj karijeri koja se proteže više od pedeset godina, Iglesias je prodao više od 250 milijuna ploča. Njegov album “Julio” (1983.) bio je prvi strani album (izvan engleskog govornog područja) koji je prodan u više od 2 milijuna primjeraka u SAD-u a osvojio je i dva Grammyja, Billboard Music Award, American Music Award, ali i Latin Grammy

Osim što je obožavatelje zanimala njegova karijera intrigirao ih je i njegov privatni život koji nije bio nimalo dosadan. Ženio se dva puta, a ima čak i osmero djece. S prvom suprugom, filipinskom televizijskom voditeljicom španjolskih korijena, Isabel Preysler oženio se 1971. godine. Isabel i Julio imaju troje djece - 52-godišnju novinarku Chabeli, 50-godišnjeg pjevača Julia Jr. te plantarno poznatog glazbenika 48-godišnjeg Enriquea. Ipak u braku im nije išlo te su se razveli 1979. godine.

image

Julio Iglesias i Isabel Preysler zajedno imaju troje djece

GTRES/SHUTTERSTOCK

Nakon toga započeo je vezu s 22 godina mlađom nizozemskom manekenkom Mirandom Rijnsburger. Zajedno imaju petero djece: 26- godišnjeg Miguela Alejandra, 24- godišnjeg Rodriga, 22-godišnje blizankinje Victoriju i Cristinu te 16-godišnjeg Guillerma. Nakon dugogodišnjih zaruka, par je pred oltar odlučio stati 2010. godine.

image

S drugom suprugom Mirandom Rijnsburger ima petero djece

COLIN MAX/ABACA/SHUTTERSTOCK
Linker
21. travanj 2024 01:19