Justin Timberlake, Nelly Furtado i Timbaland

 GLORIA EDIT/NBC COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA
Nakon 16 godina

Miriše na hit: Timbaland, Justin Timberlake i Nelly Furtado izbacili novu pjesmu

"Keep Going Up" pomalo vraća u 2007. kad su žarili i palili hitom "Give it to me".

"Keep Going Up" pomalo vraća u 2007. kad su žarili i palili hitom "Give it to me".

Napokon se dogodila suradnja koju brojni zazivaju već 15 godina. Timbaland, Justin Timberlake i Nelly Furtado ponovo su se okupili i u petak izbacili novu pjesmu čiji zvuk, ali i reference, transportiraju u vrijeme dok je ovaj trio vladao glazbenim ljestvicama. Izgleda da su i oni odlučili uskočiti u trend nostalgije za ranim dvijetisućitima koji već neko vrijeme trese svijet.

"Keep Going Up" zrači optimizmom i pozitivnom energijom s kojom su nas ovi izvođači zarazili na vrhu svoje popularnosti. Tekst pjesme govori o usponu i pronalasku sreće nakon nedaća, a glazba odiše nostalgijom za ranim dvijetisućitima kad su, zasebno, ali i kroz brojne suradnje ovi glazbenici osvajali publiku svojim talentom. Zarazna od prvo takta, "Keep Going Up" već je dobila epitet "banger", a svega 8 sati nakon objave na YouTube-u broji na tisuće pregleda i lajkova. Komentari su svi redom pozitivni, a većina obožavatelja hvali ih zbog odlične mješavine nostalgije i modernog pop-a.

Nagovještaj suradnje Timbaland je objavio još u srpnju screenshotom videopoziva koji su on i Timberlake imali s Furtado uz koji je napisao "Da dream team", a prije same objave pjesme u nekoliko je navrata na društvenim mrežama objavljivao teasere uz koje je pisao "vratili smo se" i "kralj se vratio". Paralelno uz to ovaj hitmaker koji se proslavio brojnim suradnjama s raznim glazbenicima najavljuje i izlazak svog novog albuma, prvog nakon 2009. i "Shock Value II" albuma koji je dostigao 36 mjesto Billboardove 200 ljestvice.

Trio je umjesto spota odlučio izbaciti "vizualizator" koji prikazuje isječke videa snimanih tijekom stvaranja pjesme dajući tako "behind the scene" osjećaj koji nam je otkrio da ipak nisu zajedno snimali pjesmu jer je Furtado u to vrijeme bila u Torontu. Uz to, u pjesmu je uključena i referenca na hit pjesmu "Promiscuous" koju su Timbaland i Nelly Furtado izbacili 2006. i koja započinje riječima "How you doing, young lady? That feeling that you giving really drives me crazy", a u novoj verziji 2023. Timbaland na početku pjesme izgovara "How you been young lady? Does the feeling still drive you crazy?" što je još jedan razlog zašto ova pjesma na prvu ima tu nostalgičnu vibru. Ostaje još samo vidjeti hoće li i "Keep Going Up" ostvariti jednako impresivan uspjeh kao "Give it to me" koja je bila broj 1 Billboardove Hot 100 ljestvice.

Linker
28. travanj 2024 04:28