Očekivanja su velika

Leonarda DiCaprija uskoro gledamo u još jednom filmskom remek-djelu

"Ubojice cvjetnog mjeseca", naziv je još jednog remek-djela kultnog redatelja Martina Scorsesea, a oskarovca Leonarda DiCaprija gledat ćemo u glavnoj ulozi.

Paramount Pictures predstavlja trailer novog filma “Ubojice cvjetnog mjeseca” koji u distribuciji Blitza stiže u kina 19. listopada. Riječ je o još jednom remek-djelu kultnog američkog redatelja Martina Scorsesea s oskarovcem Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi. Film je snimljen po istoimenom bestselleru Davida Granna koji prati seriju ubojstava unutar naroda Osage u Oklahomi 1920-ih godina.

Radnja filma prati priču naroda Osage koji su postali najbogatiji narod na svijetu na prijelazu 20. stoljeća zbog pronalaska nafte na njihovom teritoriju. Bogatstvo ovih američkih domorodaca odmah je privuklo bijele uljeze, koji su manipulirali, iznuđivali i ukrali što više novca su mogli od Osagea prije nego što su pribjegli ubojstvu. Film je temeljen na istinitoj priči i ispričan je kroz romansu Ernesta Burkharta, kojeg utjelovljuje Leonardo DiCaprio i Mollie Kyle u čijoj je ulozi Lily Gladstone. "Ubojice cvjetnog mjeseca" epska je krimi-vestern saga u kojoj se prava ljubav suočava s neizrecivom izdajom.

Glumačkoj postavi se pridružuju dvostruki dobitnik nagrade Oscar, Robert De Niro, za nagradu Oscar nominirani Jesse Plemons, Oskarovac Brendan Fraser, zatim Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins i Jillian Dion. Redatelj filma je također slavni dobitnik nagrade Oscar za najboljeg redatelja, Martin Scorsese, a osim toga osnivač je Svjetske filmske zaklade te dobitnik nagrade Američkog filmskog instituta za životno djelo za svoj doprinos filmu kao i Zlatnog globusa, BAFTA-e i nagrade Ceha američkih redatelja.

image
VALERY HACHE/AFP/PROFIMEDIA VALERY HACHE/AFP/PROFIMEDIA

Scenarij su napisali Scorsese i Eric Roth zajedno, a producenti su Martin Scorsese, Dan Friedkin, Bradley Thomas i Daniel Lupi. Izvršni producenti su Leonardo DiCaprio, Rick Yorn, Adam Sommer, Marianne Bower, Lisa Frechette, John Atwood, Shea Kammer i Niels Juul.

Linker
24. travanj 2024 01:39