Ana Đurić Konstrakta

 PROMO
"Novo bolje"

Konstrakta opet na korak do Eurovizije, poslušajte pjesmu s kojom ide na srpski izbor

Srpska glazbenica 2022. godine predstavljala je Srbiju na Euroviziji u Torinu s pjesmom "In corpore sano" i završila na visokom petom mjestu.

Srpska glazbenica 2022. godine predstavljala je Srbiju na Euroviziji u Torinu s pjesmom "In corpore sano" i završila na visokom petom mjestu.

Srpska pjevačica Ana Đurić, poznatija pod umjetničkim imenom Konstrakta, još će jednom pokušati izboriti odlazak na Euroviziju koja se ove godine održava u švedskom Malmöu. Nakon što je prije dvije godine s pjesmom "In corpore sano" izazvala golemi interes i osvojila visoko peto mjesto na Euroviziji u Torinu, ovog puta uspjehu se nada s pjesmom "Novo, bolje" s kojom se natječe na srpskom izboru pjesme za Euroviziju.

"Pjesma "Novo, bolje" je, što se tiče tematike, možda čak malo mračnija od pjesme "In corpore sano". Inače, dolaze iz iste glazbene radionice, a u fokusu su teme vladajućih ideologija i tjeskobe koju donose. Ova tema je prežvakana milijun puta, ali i dalje aktualna", rekla je 45-godišnjakinja za srpski portal Danas.rs.

Glazbenica je također komentirala sudjelovanje na ovogodišnjem natjecanju Pesma za Euroviziju. "Natjecanje ima dobru vidljivost i lako dolaziš do šire publike sa svojim radom. Bila sam na Euroviziji, tako da moja osobna ambicija nije odlazak na Euroviziju", objasnila je Konstrakta.

Srpsko natjecanje održat će se od 27. veljače do 2. ožujka. Na izbor se prijavilo 235 skladbi, a žiri Radiotelevizije Srbije (RTS-a) odabrao je 28 najboljih koje će se natjecati u emisijama uživo. U prvoj polufinalnoj večeri (27. veljače) nastupa njih 14, kao i u drugom polufinalnu (29. veljače), a onda ih 16 najboljih ide u veliko finalne koje se održava 2. ožujka.

Također su poznati i voditelja natjecanja, a među njima je voditeljica Dragana Kosjerina kojoj je ovo već šesti put da vodi srpski eurovizijski izbor. Prošle godine društvo na pozornici joj je pravio poznati srpski glumac Milan Marić, koji se proslavio ulogom pjevača Tome Zdravkovića u istoimenom filmu, a ove godine pridružit će joj se 32-godišnji glumac Slaven Došlo, kojeg je hrvatska publika imala priliku upoznati u humorističnoj seriji "Crno-bijeli svijet" gdje je tumačio ulogu Žileta.

Događanja iz green rooma već će tradicionalno komentirati voditelji Kristina Radenković i Stefan Popović.

Linker
27. travanj 2024 17:40