SHUTTERSTOCK/GLORIA EDIT
šokantan slučaj

Javier Bardem i Chloë Sevigny igraju bračni par u novoj sezoni Netflixove uspješnice

Druga sezona serije "Monster" fokusirat će se na još jednoj istinitoj priči, odnosno slučaju braće Menéndez koji su ubili svoje roditelje 1989. godine na Beverly Hillsu.

Druga sezona serije "Monster" fokusirat će se na još jednoj istinitoj priči, odnosno slučaju braće Menéndez koji su ubili svoje roditelje 1989. godine na Beverly Hillsu.

Netflix je potvrdio da se španjolski glumac Javier Bardem i američka glumica Chloë Sevigny pridružuju drugoj sezoni popularne antologijske serije "Monster". Prva sezona pratila je slučaj serijskog ubojice Jeffreyja Dahmera kojeg je utjelovio Evan Peters, a maestralna uloga donijela mu je Zlatni globus za najboljeg glumca prošle godine.

Druga sezona će se zvati “Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story”, a očekuje se da će na Netflix doći krajem 2024. godine. Što je ustvari priča Lyle i Erika? Naime, priča je to o braći koja je "uzdrmala" Ameriku 1989. godine. Lyle i Erik bili su osumnjičeni za ubojstvo svojih roditelja - Joséa i Mary Louise "Kitty" Menéndez u njihovom domu. Tijekom suđenja branili su se kako su ubojstva počinili jer su ih roditelji godinama zlostavljali. Međutim, tužitelji su tvrdili da je zločin počinjen jer su željeli naslijediti obiteljsko bogatstvo.

Upravo će Joséa i Mary glumiti Javier i Chloë. Pedesetčetverogodišnji glumac proslavio se ulogom u filmu "Jamón jamón", a uspješnu karijeru ostvario je u filmovima "Skyfall", "Vicky Cristina Barcelona" i "No Country for Old Men". Upravo mu je "No Country for Old Men" donio prestižnu nagradu Oscar 2008. godine za najboljeg sporednog glumca.

image

Javier Bardem u filmu "Vicky Cristina Barcelona"

WEINSTEIN CO/MEDIAPRO/GRAVIER PRODS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Četrdesetdevetogodišnja glumica Chloë Sevigny često je imala sporedne uloge u filmovima i serijama, među kojima se najviše ističu filmovi "American Psycho" i "Boys Don‘t Cry" te serije "Big Love" i "American Horor Story". Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu dobila je za lik Nicolette Grant u seriji "Big Love" 2010. godine.

image

Chloë Sevigny s Christianom Baleom u filmu "American Psycho"

KERRY HAYES/LIONS GATE/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Nove mlade glumačke nade koje će se pojaviti u seriji su Nicholas Alexander Chavez i Cooper Koch koji će utjeloviti braću Menéndez. Također će im se na malim ekranima pridružiti Alexis Martin Woodall kojeg pamtimo iz serije "American Horror Story" i Eric Kovtun iz serije "Dahmer".

Prva sezona "Monstera" postigla je ogroman uspjeh i postala jedna od najgledanijih serija na Netflixu 2022. kad je izašla. Vidjevši uspjeh koji mu je donijela, streaming servis ju je obnovio za još dvije sezone, a kako nas često kriminalističke serije nastale po istinitim pričama privuku za male ekrane, vjerujemo da će i ova sezona biti iznimno popularna.

Linker
27. travanj 2024 07:39