PROFIMEDIA
NAJGLEDANIJA SERIJA

I dalje u vrhu najgledanijih: Treća sezona popularne serije gledana je 73 milijuna sati

Treća sezona hit serije "The Witcher" izašla je tek nedavno i već broji 73 milijuna sati.

Treća sezona hit serije "The Witcher" izašla je tek nedavno i već broji 73 milijuna sati.

Treći nastavak jedne od najgledanijih serija u povijesti Netflixa, "The Witcher", izašao je 29. lipnja ove godine, a do sada broji nevjerojatnih 73 milijuna sati gledanja. Iako je još uvijek broj 1 na Netflixovoj listi za gledanje proteklog tjedna, treća sezona fantastične serije imala je lošije rezultate u usporedbi s drugom sezonom koja je u prva tri dana ostvarila 142 milijuna sati gledanja serije. Prvih pet epizoda treće sezone "Witchera" stiglo je na Netflix 29. lipnja, a još tri epizode stižu krajem ovog mjeseca. Treća sezona nadmašila je seriju koja je vodila listu gledanja, "Black Mirror", za 45 milijuna sati.

Sati treće sezone iznose otprilike 48% sati druge sezone, a dio pada u gledanosti mogao bi se pripisati činjenici da jednostavno ima manje epizoda za gledanje. Trenutno se samo polovica treće sezone emitira na Netflixu, s ukupnim trajanjem od 4 sata i 49 minuta, dok je druga sezona izašla u cijelosti s trajanjem od nešto manje od osam sati. Ostaje vidjeti kako će biti nakon 27. srpnja kada izađe drugi dio treće sezone. No, sigurno je da cijeli svijet ludi za "The Witcherom", budući da je treću sezonu na IMDb-u ocijenilo pola milijuna ljudi, a dobila je konačnu ocjenu 8,1.

Ipak, kritike obožavatelja serije na portalu namijenjenom filmovima Rotten Tomatoes su podijeljene. Neki pišu da se "Čini da je serija previše vezana za pripovijedanje iz romana i igara" te stoga ne može biti najbolja verzija same sebe, dok drugi tvrde da jednostavno nije jednako "uvjerljiva kao prve dvije sezone jer ne nudi ništa novo". Podsjetimo, serija se snimala nakon Italije i Slovenije, u Hrvatskoj na otoku Krku u uvali Zala. Treća je sezona posljednja u kojoj ćemo gledati Henryja Cavilla kao Geralta od Rivije jer je već najavio svoj odlazak iz serije za četvrtu sezonu, u kojoj će ga zamijeniti Liam Hemsworth.

Linker
27. travanj 2024 00:46