Gloria produkcija/@timotej
DOLAZI TREĆA SEZONA

Hrvatski otok od sutra na Netflixu u dugoočekivanoj trećoj sezoni hit serije "The Witcher"

Sutra stiže nastavak jedne od najgledanijih Netflixovih serija, "The Witcher" koji se snimao i u Lijepoj Našoj.

Sutra stiže nastavak jedne od najgledanijih Netflixovih serija, "The Witcher" koji se snimao i u Lijepoj Našoj.

Fantastična dramska serija "The Witcher" pojavila se 2019. godine na streaming servisu Netflix, a sutra izlazi njezina treća sezona. Cijelu je seriju kreirala američka producentica i scenaristica Lauren Schmidt Hissrich, a temelji se na istoimenoj seriji knjiga o vješcu Geraltu poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog. Treća sezona serije inspirirana je knjigom "Vrijeme prezira", a donosi osam novih epizoda, koje će se na Netflixu prikazati u dva dijela, poput još jedne Netflixove uspješnice, "Stranger things". Prvi dio premijerno se prikazuje sutra, 29. lipnja i donosi pet epizoda, a od 27. srpnja bit će dostupan drugi dio i preostale tri epizode. Glavne uloge tumače Henry Cavill kao Geralt, Anya Chalotra kao Yennefer, Freya Allan kao Ciri, Joey Batey kao trubadur Jaskier, te Anna Shaffer kao vještica Triss Merigold.

Ono što je posebno za ovaj nastavak jest činjenica da se treća sezona snimala i u Hrvatskoj, na otoku Krku u uvali Zala u blizini Stare Baške, nakon talijanske provincije Bolzano, u Južnom Tirolu i susjedne Slovenije. To je jedino mjesto na kojem se uočilo snimanje treće sezona, a možda ih postoji i još. Zanimljivo je da je na Krku i crkva posvećena sv. Jeronimu, baš kao i na slovenskoj visoravni Nanos, gdje su snimili scenu s Geraltom, Ciri i Yennefer. Na Krku se snimalo u travnju 2022. godine, u sklopu Programa državne potpore za poticanje ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji provodi Hrvatski audiovizualni centar (Filming in Croatia). Servisna produkcijska kuća bila je PAKT Media, a na snimanju je sudjelovalo 218 članova filmske ekipe, među kojima je bilo 58 hrvatskih filmskih djelatnika.

Prije dva tjedna objavljen je i dugoočekivani trailer za novu sezonu "The Witchera", a već na samom njegovom početku uočljiva je uvala na Krku. Trailer je u prvih 10 sati od objave pregledan 1,3 milijuna puta, a do sada ga je pogledalo više od 11 milijuna ljudi. Opis uz trailer najavljuje da "Dolazi kaos...Sudbina ih je spojila. Opasne sile pokušavaju ih razdvojiti. Geralt i Yennefer bore se kako bi zaštitili Ciri dok se na kontinentu sprema rat." Također, Witcher Geralt u novoj će sezoni prvi put razumjeti pravi strah na nepoznatom terenu i pred novim neprijateljima.

Autorica serije Lauren Schmidt objasnila je da “Godinama je Geralt tvrdio da je neutralan, izbjegavao je politiku i javno tvrdio da vješci nemaju emocija – a sve kako bi mu to olakšalo njegov život kao ubojice. Vidjeli smo ga kako se bori protiv čudovišta i monstruoznih ljudi, gledali smo kako se kalio da bi preživio.", ali dodaje da ove sezone to ipak više ne može "Ne može se pretvarati da ne osjeća. Ne može se pretvarati da je neprobojan. Jer, unatoč usponima i padovima prošle sezone i povjerenju koje se mora ponovno izgraditi, on je shvatio da su Yennefer i Ciri njegova sudbina, njegova obitelj i ljubavi njegova života. To je temelj njegovog putovanja do kraja života — i ostatka serije.”

No, nažalost treća sezona ujedno donosi i rastanak od glavnog glumca Henryja Cavilla koji je veliki fan serijala, srce i vodilja serije, ali zbog novih je projekata odustao od svoje kultne uloge Witchera za četvrtu sezonu. U listopadu prošle godine Netflix je potvrdio četvrtu sezonu te tom prilikom objavio da Cavill napušta seriju i da će ga zamijeniti Liam Hemsworth poznat iz serijala filmova "Igre gladi".

Linker
26. travanj 2024 04:47