AGENT 007

Holivudska tvornica novca ide dalje! Filmovi o Jamesu Bondu snimat će se do 2037.

Najdugovječnija filmska franšiza dosad broji 27 naslova, a trenutačno se traži osmi glumac za naslovnu ulogu.

Najdugovječnija i jedna od uspješnijih filmskih franšiza u povijesti sedme umjetnosti nastavit će se snimati najmanje još petnaest godina, tako da ćemo nove epizode slavnog agenta 007 u kinodvoranama i na malim ekranima pratiti najmanje od 2037. godine.

Dobra vijest iz produkcijske kuće Eon Productions, vlasnika isključivih prava na adaptacije romana Iana Fleminga, dolazi u najboljem mogućem trenutku, nakon što je službeno potvrđeno da je Idris Elba, mjesecima najizgledniji glumački kandidat za novog Jamesa Bonda, zbog dosad još nerazjašnjenih razloga izgubio nominaciju i odustao od daljnjih pregovora.

image

Pierce Brosnan

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Filmski Bond, James Bond tako će u svom slavnom smokingu s čašom martinija, svog omiljenog pića, u ruci proslaviti svoj 75. filmski rođendan.

Od prvog naslova "Dr. Noa" 1962. do danas ukupno je snimljeno čak 27 filmova s Jamesom Bondom u glavnoj ulozi, a ta uloga proslavila je i obilježila karijere glumaca Seana Conneryja, Davida Nivena, Georgea Lazenbyja, Rogera Moorea, Timothyja Daltona, Piercea Brosnana i Daniela Craiga.

image

Sean Connery

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Najdugovječniji filmski serija iznosio je nešto više dvije milijarde dolara u današnjoj vrijednosti, a zarada je bila višestruko veća, pa su producenti samo u kinima zaradili više od 12,5 milijardi dolara.

Nemoguće je ukratko pobrojati nagrade i priznanja, te opisati utjecaj filmskog Jamesa Bonda u proteklih šest desetljeća godine na popularnu kulturu, ali je zato svaki novi naslov bio izvanredna zabava i mamac za publiku diljem svijeta. A tako će očito i ostati najmanje do 2037.

Linker
25. travanj 2024 04:42